Gant slår upp portarna till sin nyrenoverade flaggskeppsbutik

Gant slår upp portarna till sin nyrenoverade flaggskeppsbutik

Idag slår Gant upp dörrarna till sin nyrenoverade flaggskeppsbutik i Stockholm i nära samarbete med New York-baserade Snarkitecture – kända för att designa minnesvärda utrymmen med fokus på upplevelser. ELLE svängde förbi och tog en titt på butiken som definitivt gav flera wow-moments!
25 maj, 2023
Kika in hos Terez Persson - Modern arkitektur möter mjuk inredning
0:45

Efter reklamen: Kika in hos Terez Persson - Modern arkitektur möter mjuk inredning

(0:45)

Slå på ljud

I hjärtat av Östermalm hittar du den nyrenoverade flaggskeppsbutiken signerad det amerikanska varumärket Gant – på samma adress som tidigare (men i helt ny kostym) Birger Jarlsgatan 15 . Här möter du ett giftermål mellan gammalt och nytt, utformat för att ge besökaren en känsla av ett andra hem. Den nya butiken speglar Gants arv med historiska detaljer och varma toner i mix med skandinaviska moderna element. Men butiken bjuder även på intressanta och annorlunda former som är synonymt för just Snarkitecture’s design.

Välkommen in i Gants nya hem

Varumärkets Ivy Leauge arv speglas genom en fin kombination där mässing och mörkt trä möter modern terazzo-kakel och gips. För att ge besökaren den rätta känslan av att "komma till ett andra hem" inkluderar butiken allt från ett utrymme som ska ge intrycket av att kliva in i ett vardagsrum till olika rum placerade på olika våningar.

Förutom en luftig öppen planlösning och hemtrevlig dämpad belysning samt mjuka mattor finns här även ett rum som ska spegla husets bibliotek. Med skåp och bokhyllor klädda i mörk trä och golv täckt av mjuka mattor. För att maximera ljusinsläppet i lokalen har man även bevarat det historiska fönstret som speglar ut mot gatan.

Känslan av ett hem

– Vi har renoverat flaggskeppsbutiken här i Stockholm som Gants framtida hus men behållit känslan av ett välplanerat och bekvämt hem, berättar Alex Mustonen Snarkitecture medgrundare och partner, i ett pressmeddelande om butiken.

Butikens utrymme har öppnats upp ytterligare för att låta interiören sammanslutas med trottoaren och stadsmiljön precis utanför. Det är en miljö av anknytning där gammalt möter nytt, New York möter Stockholm, arkiv möter innovation, människor möter människor, fortsätter Alex i pressmeddelandet.

– Jag har varit ett fan av Snarkitectures arbete sedan dag ett så det har varit ett privilegium att få arbeta med Alex Mustonen och teamet. Mixen mellan deras rena estetik och Gants mer arvsdrivna Ivy League-inspiration har verkligen fört med sig något helt nytt, säger Gants kreativa chef, Christopher Bastin när han talade om det nära samarbetet.

Den nyrenoverade butiken slår upp portarna för alla kunder att besöka från och med idag den 25 maj, så det är med andra ord ännu en adress att skriva upp till ditt nästa besök i huvudstaden.

Foto: Gant

7 nyöppnade butiker att besöka nästa gång du är i Stockholm