Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderNew York Fashion WeekVårmode 2024Streetstyle

Ganni lanserar smycken i designsamarbete med Veneda Carter

03 feb, 2023 
Ganni lanserar smycken i designsamarbete med Veneda Carter
Ganni utökar sortimentet och lanserar för första gången smycken. Detta i tätt samarbete med stjärnstylisten och smyckesdesignern Veneda Carter. ELLE fick en pratstund med duon.
Annons
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardagsBrand logo
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

De internationella modeveckorna har kickat igång och först ut att presentera höstmodet för 2023 var vårt grannland i väst. Köpenhamns modevecka har bjudit på en hel del snackisar, inspirerande visningar på stämningshöjande locations – och såklart en hel del snygg street style. Allt man kan önska av en modevecka, alltså.

Traditionsenligt stängde Ganni Copenhagen Fashion Week och i vanlig ordning var det ingen som blev besviken. Platsen var det ikoniska museet Arken, 30 minuter söder om huvudstaden, och visningen avslutades med ett konfettiregn.

Kollektionen var inspirerad av fjärilar och dess utveckling under en livstid, vilket bland annat speglades genom signaturplagg i nya tolkningar. I samband med visningen presenterade märket också sin nya fjärils-inspirerade logga.

Annons

Ganni och Veneda Carter släpper smyckeskollektion

Men inte nog med det. En annan stor nyhet som presenterades under kvällen var Gannis samarbete med Veneda Carter. Tillsammans med stjärnstylisten och smyckesdesignern har det danska märket nämligen tagit fram sin allra första smyckeskollektion.

Stjärnstylisten och smyckesdesignern Veneda

Veneda Carter inledde sin karriär som modell, men blev känd för den stora massan i samband med att hon började arbeta med och för Kanye West och Kim Kardashian. Hösten 2021 tog hon ytterligare ett steg i sin yrkesroll och startade det egna smyckesmärket Veneda Carter Jewelry – vilket snabbt blev populärt.

Välkända namn som Bella Hadid samt systrarna Kardashian/Jenner har burit hennes design, vilken präglas av tidlösa men samtidigt futuristiska inslag som är könsneutrala.

Annons

Nu blir Venedas smycken än mer tillgängliga för oss i Skandinavien i och med samarbetet med Ganni. För dig som är intresserad, håll utkik i mars då kollektionen släpps!

ELLE möter Ditte Reffstrup och Veneda Carter

ELLE fick en pratstund med Gannis grundare och chefdesigner Ditte Reffstrup och Veneda Carter. Enjoy!

Ditte, hur fick du idén till det här designsamarbetet – och varför är Ganni och Veneda en så perfekt match?

D: Veneda är en av mina musor. Jag älskar hennes take på vår nya fjärilslogga som symboliserar utveckling, frihet och positivitet – allt som Veneda utstrålar. Hon är en typisk ”Ganni girl”. Vi har på många sätt samma inställning till mode. Jag älskar hur Veneda mixar Köpenhamns enkla och könsneutrala stil med en twist av LA glam och hip hopp. Veneda får allt att se så perfekt ut, utan ansträngning och för mig är det precis vad Ganni är.

Veneda, hur reagerade du när du fick frågan?

V: Dream come true! Jag, som är från Köpenhamn, har naturligtvis alltid tyckt om Ganni och älskat danskt mode. I augusti hade jag turen att stänga deras SS23-visning, så det här känns som ett naturligt nästa steg.

Annons

Vilka är era favoritsmycken från kollektionen?

D: Jag älskar alla, men jag tycker att örhängena blev så bra. Ett par bra örhängen har aldrig gjort mig besviken.

V: Halsbandet! Utan tvekan!

Mitt favorithalsband är ett som jag fick från mormor och det var faktiskt det som fick mig att satsa på smyckesdesign.

Veneda Carter

Vilka är era go to-smycken som ni aldrig tröttnar på?

D: Smycken är väldigt personligt för mig. Jag har samlat på mig några favoriter genom åren som antingen är gåvor eller arvegods. Jag ser fram emot att addera vår kollektion med Veneda.

V: Jag älskar rejäla guldsmycken och att bära dem lager på lager. Min absoluta favorit är ett Jesus-halsband som jag fick från min mormor och bror när jag var yngre. Det var faktiskt det här smycket som fick mig att bli intresserad av smyckesdesign.

Veneda, hur skulle du beskriva din design med tre ord?

V: Självsäker, klassisk och djärv.

Veneda, du har redan en lång karriär bakom dig. Du har arbetat som modell, varit framgångsrik stylist och gjort ett flertal designsamarbeten och sedan några år tillbaka driver du ditt eget märke. Vad är det viktigaste du har lärt dig på resan hittills?

Annons

V: Att vara sann mot dig själv och att alltid följa din magkänsla.

Det viktigaste jag lärt mig under karriären är att följa min magkänsla.

Veneda Carter

Ditte, det här är första gången ni lanserar smycken. Hur kommer det sig att du drogs till smyckesvärlden?

D: Jag var så spänd på att utforska smycken som en ny kategori och jag älskar att vi hade möjlighet att göra det med Veneda. Jag får en kick av att arbeta med andra kreativa personer!

Till sist – Ditte, berätta om din favoritlook från AW23-kollektionen!

D: Jag är väldigt pepp säsongens skräddade plagg. Speciellt den tredelade kostymen i grå ull med fransar på sidorna. Det påminner mig om bläckfiskens tentakler och att addera något oväntat till något klassiskt, känns väldigt Ganni.

Foto: Ganni/Alex Dobe

Annons