Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Konsten av att bära fel skor till rätt outfit – så lyckas du med nya TikTok-trenden

26 jul, 2023 
AvSade Borquez
Konsten av att bära fel skor till rätt outfit –så lyckas du med nya TikTok-trenden
Att hitta rätt skor till rätt outfit kan ibland kännas svårt. Men enligt den virala TikTok-trenden wrong shoe-theory ska man avsiktligt välja fel skor till en outfit för att skapa en intressant och personlig look. Se kändisar som Rihanna, Jennifer Lawrence och Bella Hadid omfamna den nya estetiken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sommarens mest lekfulla trend: BarbiecoreBrand logo
Sommarens mest lekfulla trend: Barbiecore

Du vet den där känslan när du glatt har valt ut din outfit för dagen och sedan ska välja ett par matchande skor? Men inga skor verkar passa till outfiten. Ja, den exakta känslan kan ibland orsaka viss frustration och potentiellt få en att tänka om helt. Det slutar med att man går tillbaka till garderoben och låter skorna diktera den nya looken, bara för att se till att allt matchar från topp till tå.

Men om du har spanat in TikTok på sistone, så kan du se att modefolket anammat ett nytt koncept. Detta går ut på att matcha "fel skor" till resten av outfiten. Ett koncept som introducerades av stylisten Allison Bornstein, har nu blivit en viral trend!

Annons
@allisonbornstein6

how to make your look feek styled and intentional….. stylist stylingtips sneakers summerstyle @Lucy Williams @Lauren Chan @Kendall Jenner @Imani Randolph

♬ original sound - Allison Bornstein

När du väljer att matcha udda skor och accessoarer med din klädsel, så får outfiten en intressant och personlig look som är unik just för dig. Det kan vara allt från att välja ett par stilettklackar till en athleisure-look eller para ihop flip-flops med en festklänning. Att välja "fel" skor har nu blivit det rätta sättet att komplettera en outfit. Så nästa gång du upplever att dina skor inte passar din look, ska du gå emot den obekväma känslan och omfamna den “udda” looken. Bär den med stolthet och självsäkerhet!

Annons

Kändisar som bär "fel SKor"

Idén om att para ihop "fel skor" till en outfit har funnit sedan länge, långt innan Allisons koncept tog TikTok-världen med storm. Tänk 2010-talet, när sneakers var it-skon att bära och syntes på allas fötter. Då såg vi dem bli stylade med allt från sportig klädsel till sommarklänningar.

Genom åren har vi sett flera kändisar bära skor som tillhör en annan stil än resterande outfit – både privat och på röda mattan. Några av dem är Jennifer Lawrence, Rihanna, Serena Williams och Emily Ratajkowski. Även om deras utgångspunkt kanske var bekvämlighet istället för att avsiktligt välja missmatchande skor för estetiska skäl. Missmatchande skor och kläder har alltid funnits som ett alternativ. Låt dig inspireras till att testa den nya trenden genom att spana in några kändis-looks nedan!

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence bar de klassiska strandskorna i svart tillsammans med sin röda galaklänning under sin vistelse på Cannes filmfestivalen.

Annons
Jennifer Lawerence i röd klänning med svarta flip-flops på Cannes Filmfestival 2023
Jennifer Lawrence på Cannes Film Festival, 2023.

Rihanna

Stilikonen Rihanna har sedan många år tillbaka varit en förespråkare för att bära "fel skor" till sina looks. Vi har sett henne bära allt från silvriga Manolo Blahniks med ett mjukisset till sneakers med puderrosa klänningar. Här ser vi henne matcha ett par kitten-heels tillsammans med en blå hockeytröja och jeans.

Rihanna klädd i en blå vintage hockey jersey, jeans och randiga kitten heels
Rihanna i New York, September 2022.

Serena Williams

Serena Williams stal rampljuset på Met-galan 2019, när hon anlände i sin neongula klänning tillsammans med ett par matchande sneakers från Nike x Virgil Abloh.

Annons
Serena Williams i en neogul galaklänning med rosa detaljer, Met-galan 2019
Serena Williams på Met-galan 2019.

Bella Hadid

När Bella Hadid fotades i denna look blev det hugget i sten att Uggs var tillbaka i modebilden. Här ser vi supermodellen bära Uggs tillsammans med ett vita strumpor, hotpants och t-shirt, svart skinnjacka samt solglasögon.

Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski är aldrig rädd för att tänja på gränserna när det kommer till mode. Här ser vi henne bära en skir klänning i svart med ett par joggingskor.

Annons

Kendall Jenner

Kendall Jenner matchar flip-flops med hög plattform tillsammans med ett vitt line i croppad modell och gröna kontorsbyxor.

Kendall Jenner klädd i vit croppad linne, gröna byxor och svarta flip-flops med hög plattform. Los Angeles Mars 2022
Kendall Jenner i Los Angeles Mars 2022.

Cardi B

Cardi B valde att bära ett par chockrosa Crocs x Balenciaga skor till sin avslappnade look med jeans och vitt linne.

Foto: TT, Instagram.

Annons