I sommar bär vi färg – här är färgtrenderna att satsa på

19 apr, 2023 
AvSandra Bohlin
färgtrender sommar 2023
Djupdyk i sommarens hetaste färgtrender 2023 – ELLE guidar dig!
Annons

Vi kan inte hålla oss från att börja preppa sommargarderoben inför 2023 men vilka färger är det egentligen som du ska satsa lite extra på? Självklart ser vi många av de jordnära trendtonerna som oftast utgör en bas i våra viktiga basgarderober men vi piggar även upp med massvis av härliga trendnyanser i vår och sommar.

I kombination med de vita, jordnära och svarta färgerna så trendar även bland annat koboltblå toner, babyrosa och solgult. Vi är heller inte blyga inför att mixa och matcha olika färger med varandra för att skapa härliga sommarlooks men fokuset ligger också på den mångsidiga basgarderoben – en härlig mix av färg och klassiska komponenter helt enkelt!

Trendfärger mode 2023

  • Blå
  • Vitt
  • Gul
  • Rosa
  • Grönt
  • Rött
  • Beige
  • Lila

färgerna att satsa på våren och sommaren 2023

Våren och sommarens färger lyser bland annat i fina blåa och uppiggande gula nyanser. Om du vill bära upp kläder med färg (och vill vara extra stilsäker) är det färgerna nedan du ska satsa på!

Annons

Färgtrend 2023: Blått

Den klassiska trendkulören som passar till alla tillfällen – blått! En favorit hos oss alla som genomtänkt och stilsäker look oavsett om det är en helfärgad kostym till några fåtal utvalda detaljer.

Spana in våra bästa shoppingtips i blått HÄR!

Färgtrend 2023: Vitt

Vi kan ju inte glömma den stilsäkra vita kulören som verkligen är ett måste i våren och sommarens basgarderob! Klänningar, blusar, bastoppar och jeanskjolar – ja den vita nyansen gör sig bra på alla möjliga plagg.

Spana in våra bästa shoppingtips i vitt HÄR!

Annons
vitt mode trend 2023
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Färgtrend 2023: Gult

Matcha solens strålar med solbrända trendtoner. Inspireras även av streetstyle-looken nedan och matcha solgula toner med rosa – WOW!

Spana in våra bästa shoppingtips i gult HÄR!

gult mode trend 2023
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM
Annons

Färgtrend 2023: Rosa

Babyrosa är en av trendfärgerna som vi verkligen ser lite extra av i sommar! Styla gärna looks i fler nyanser av trendfärgen från topp till tå.

Spana in våra bästa shoppingtips i rosa HÄR!

rosa mode trend 2023
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Färgtrend 2023: Grönt

Från limegrönt till dovt skogsgröna toner – ja vi får inte nog av de gröna tonerna! Extra snyggt är att matcha dessa med de jordnära färger men även till andra färgglada trendtoner för en extra poppig look.

Spana in våra bästa shoppingtips i grönt HÄR!

grönt mode trend 2023
Cornel Cristian Petrus/Shutterstock
Annons

Färgtrend 2023: Rött

De röda tonerna är alltid ett stilsäkert och elegant val i vår- och sommargarderoben! Generellt kan röda kläder ge en känsla av självförtroende och energi till en outfit och kan därför vara ett bra val för att skapa en stark och självsäker look.

Spana in våra bästa shoppingtips i rött HÄR!

rött mode trend 2023
Alessandro Viero/IMAXTREE.COM

Färgtrend 2023: Beige

De jordnära, beige tonerna håller vi även hårt i under våren och sommaren 2023 och vi bygger främst en basgarderob i dessa kulörer! Till exempel borde allas basgarderober innehålla en beige kavaj, en beige bastopp och ett par beige linnebyxor.

Annons

Spana in våra bästa shoppingtips i beige HÄR!

beige mode trend 2023
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Färgtrend 2023: Lila

Den lila tonen har verkligen dominerat sommarmodet i några år och 2023 är inget undantag! Välj mellan allt från dovt pastellila till poppande lila nyans i allt från mode till accessoarer.

Spana in våra bästa shoppingtips i lila HÄR!

lila mode trend 2023
Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight
Annons

Foto: Imaxtree, TT

Se mer:

Fantasifull flirt – följ med bakom kulisserna på ELLEs modeplåtning
Fantasifull flirt – följ med bakom kulisserna på ELLEs modeplåtning
Annons
Innehåller annonslänkar