ELLEs Nina Oja nominerad till årets AD av Tidskriftspriset

ELLEs art director och creative director Nina Oja är nominerad till Årets AD på Tidskriftspriset 2020

Nomineringarna till Tidskriftspriset 2020 är ute och en av de nominerade är ELLEs art director och creative director Nina Oja, som har chansen att kamma hem årets AD!
07 oktober, 2020

Nomineringarna till Tidskriftspriset 2020 presenterades under måndagen den 5 oktober och bland de nominerade hittar vi ingen mindre än ELLEs egen art director och creative director Nina Oja i kategorin Årets AD med följande motivering:

"Med ett mäktigt varumärke på sina axlar och med en röst som når en kräsen publik – formar hon allsköns material till exklusiv produkt".

Grattis! Hur känns det att bli nominerad (och är det förresten för tredje gången)?

– Tack! Ja det är tredje gången och det känns otroligt kul. Första gången var 2014, då jobbade jag med ett annat modemagasin och lyckades knipa segern. Nu är det andra nomineringen med ELLE och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tycker det är dags för en vinst... Det arbete jag har gjort och gör här, och i dessa tider, är verkligen något alldeles extra. Det vore fint med ett sånt tjusigt diplom som kvitto.

Vad utmärker dig som AD/CD?

– Kortfattat kan man väl säga att jag sätter upp väldigt tydliga regler och sen bryter jag de. Jag vill att min form ska känna organisk men med en tydlig grid om du hajar? Väldigt viktigt också att låta våra vackra bilder och deras färgskala tala högt och mycket, då löser sig det där med att följa med trender och årstider sig själv ganska fiffigt. Ja, och få typsnitt! Använd de två du valt smart istället för att smeta till det med fler. Ja så ungefär. Nu blev det långfattat ändå va?

Har du något favoritomslag från det senaste året?

– Ska jag välja ETT menar du? Nej men snälla rara gör inte så mot mig. Jag gör 35 magasinsomslag om året och alla är mina bebisar som alla blir favoriter på olika sätt. Men okej, kan vi säga 6 iaf? Det får bli de här.

Ninas 6 favoritomslag från 2020:

1. ELLE, NUMMER 3

ELLE nummer 3 2020

2. ELLE, NUMMER 1

ELLE nummer 1 2020

3. ELLE Balans

ELLE Balans 2020

4. ELLE Decoration, nummer 8

ELLE Decoration nummer 8 2020

5. ELLE Mat & Vin, nummer 7

ELLE Mat & Vin nummer 7 2020

6. ELLE, nummer 9

ELLE nummer 9 2020

Vad skulle det betyda för dig att vinna?

– Just i år är jag, som du anat, redan extremt vinstsugen. Har jobbat stenhårt den senaste tiden med att se över och förfina arbetsprocesser så de blir effektiva och rimmar med vårt nya medialandskap, UTAN att tappa kvalitet i produkterna. Är stolt över arbetet som är gjort men ser också fram emot nästa steg. En vinst skulle känns som ett bokslut för en fas och en inspirationstrampolin in i nästa för ELLE. Full fart in i en kreativ o lekfull framtid. Skulle förmodligen köpa mig själv någon rolig belöningspresent också så det vore ju kul.

Slutligen – vilket plagg klarar du dig inte utan i höst?

– Mina sammetsbyxor från Acne Studios helt klart. Får kämpa för att inte behålla de på mig dygnet och veckan runt.

Tidskriftspriset är ett prestigefullt journalistpris som hyllar nyskapande insatser och goda förebilder inom tidskriftsbranschen. Vinnarna tas fram av ett antal jurygrupper med erfarna personer från mediebranschen och utses sedan under Tidskriftsdagen den 12 november 2020.

LÄS MER:

ELLE kan vinna stort journalistpris – i två kategorier

Spana in Nina Ojas skönhetsrutin här

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: