Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Min skönhetsrutin: ELLEs Creative Director och Art Director Nina Oja

21 jun, 2017 
AvELLE -redaktionen
ELLEs creative director och art director Nina Oja satsar allt på håret (lockarna!) och doften (en personlig mix).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vilket är ditt första beautyminne?

– Beautyintresset när jag växte upp var begränsat. Mamma körde Nivea-kräm i ansiktet (gör det fortfarande och ser flawless ut) och borstade intensivt mascarakakor. Min mormor ”lyxade” med Oil of Ulay-flaskor. Men det som ändå är mitt starkaste minne är när mamma på någon taxfree handlat hem en flaska med parfymen L’air du temps från Nina Ricci. Minns knappt doften men flaskan var det absolut elegantaste jag sett komma till Pajala. Det var liksom något helt annat. Snygga förpackningar styr mig väldigt hårt än i dag.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Första produkt du använder på morgonen?

– Dermalogica daily superfoliant i duschen. Sedan drar min procedur att badda in olika serum igång. Och det tar sin tid! Allt får sjunka in ordentligt. Transderma M och R, fuktcrème, primer och sist Exuviance spf. Under sommaren skalar jag ner denna procedur väldigt.

10 olika sminkprodukter.

Och på kvällen?

– Tvättar av mig med Dior life oil to milk. Tar bort allt smink och irriterar inte min hy det minsta. Ibland pysslar jag på lite micellärt vatten efteråt, Smart cleanse micellar water från Elemis är favoriten. Under vinterhalvåret och vid behov kör jag Paula’s choice skin perfecting 2% BHA liquid och sover med Beauté pacifique instant hydration mask. Söndagsunnet är en göttig sheetmask. Orkar jag inte hålla på med allt detta försöker jag i alla fall ha på ett serum och vanlig fuktcrème.

Annons

Har dina beautyrutiner ändrats med åren och sedan du fick barn?

– Eh, ja. Jag har framför allt märkt att jag behöver dem. Det minskade antalet sömntimmar sätter sina spår. När jag hinner äta rätt och sova mycket mår min hy för det mesta bra av sig själv, men så är det ju inte under småbarnsåren. Jag har fått hjälpa till. Dock blir det rätt många hemmakvällar då en kan stå och pyssla i badrummet efter läggning. Den största paniken fick dock min hy av stress. Gick igenom en rätt jobbig period för ett halvår sen och helt plötsligt började min hy på riktigt bubbla. Jag fick mitt första akneutbrott 37 år gammal. Stresshormoner, det ska man passa sig för i för höga doser.

Mask från Peter Thomas Roth, solskydd från Excuviance, serum från Beaute Pacifique och krämer från Transderma.

Behandlingar du lägger mest pengar på?

– Har varit testkanin och provat lite allt möjligt (skin boosters, botox och IPL har passerat denna kropp) men det har känts lite ”out of character” för mig än så länge. Det jag gör nu är att fixa bryn, ibland manikyr och pedikyr och så frisörbesök. Till hösten kanske jag testar IPL för mina sprillans nya akneärr. Även sugen på att lasra bort en av mina tatueringar och lite hår, men är för lat för att ta tag i det. Det är som med körkortet, får liksom aldrig tummen ur.

Annons

Berätta om dina hårrutiner!

– Jag har precis börjat bejaka mitt självfall och framhäva mina lockar. Tvättar med Noir epic retreat shampoo och conditioner. Jag är helt beroende av dessa, står inte ut med annat sen jag testade första flaskorna så: Varning! Jag borstar håret när balsamet är i för att få bort lösa hårstrån. Ibland kör jag inpackningen Davines copper conditioner för lite extra färgpiff. Stylar vått hår med Noir editorial swirl curl cream. Tvinnar lockarna när de behöver extra hjälp. Sen får det självtorka eller trattorkas när det behövs. Känns det fortfarande frissigt så kramar jag i lite Sachajuan intensive hair oil.

Hårprodukter från Sachajuan och Noir Stockholm.

Tre produkter du aldrig vill vara utan?

– Byredo-parfymen 1996. Estée Lauders brynfärg Brow now volumizing brow tint. Serumet Transderma R.

Annons

Din relation till parfym? Några favoriter?

– Doft är allt. Viktigare uttryck än allt smink i världen för mig. Jag har en signaturdoft som jag mixar fram genom denna ritual: Duschar med Kiehl’s bath and shower liquid body cleanser i Coriander. Smörjer ben och fötter med Coconut nourishing body butter från The Body Shop. Torso och armar smörjs med Laura Merciers Ambre vanillé soufflé body crème. Sen några stänk av Byredos 1996. Handleder på vardagar, adderar nackhår på helger. Detta ihop med min egen grunddoft blir hemma för mig. Då känner jag mig som härligast.

Vad är skönhet för dig generellt?

– Okej håll i dig, för nu blir det ostigt. Men dock sant! Skönhet är ett leende. Du är aldrig så snygg som när du är glad, så gör saker som gör dig glad. Och håll dig återfuktad.

Korall och parfymen "1996" från Byredo.
Nina Oja med stor blombukett i daggvas.

Av: Carin Hellman Foto: Mikael Axelsson

Läs mer:

Min skönhetsrutin: ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson

Min skönhetsrutin: Mini Andén

Min skönhetsrutin: ELLEs beautyredaktör Carin Hellman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons