Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

18 vackra draperade plagg i sommarens nyanser

snygga plagg med drapering sommaren 2021

Sommaren 2021 smyger sig drapering tillbaka på modescenen. Vi har samlat 18 snygga klänningar, toppar och kjolar i sommarens färger – alla med effektfull drapering.
31 maj, 2021

Vilken enkel outfit som helst kan få sig ett lyft med ett enkelt knep – allt från klänningar till blusar, toppar och linnen får genast en lyxig look om de har en draperad effekt. Oavsett om du väljer en exklusiv silkesblus, ett matchande set med topp och kjol eller en trendig klänning med tunna axelband så skapar draperingen ett intressant blickfång och låter dig framhäva, eller dölja om du föredrar det, olika partier av din kropp.

snygg grön klänning med drapering
Foto: TT/Claire Guillon

Klänningar, toppar och kjolar med drapering

Här är 18 draperade plagg vi gärna bär sommaren 2021.

Svart draperad klänning

V-ringad vadlång klänning från H&M. Den har tunna axelband och är draperad vid bysten samt över midjan. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

svart draperad klänning

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Lila draperad topp

Ljuslila ärmlös topp med drapering i ringningen och midjan från Stockhlm Studio/MQ Marqet. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperad ljuslila topp

Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Draperat set

Mörkblått set i mjuk Lyocell från Filippa K. Toppen har halvlånga ärmar med draperat fall, läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction). Kjolen har en omlottdesign med draperat fall samt diskret drapering i sidan, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperat set från Filippa K

Klicka på bilden för att komma direkt till set:et.

Ljusgrön draperad klänning

Klänning i en ljusgrön pastellnyans från Stine Goya. Den har en snygg drapering fram, samt trendig dragsko på de korta ärmarna och i midjan. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

ljusgrön draperad klänning med dragsko från Ganni

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Orange draperad blus

Orange mönstrad blus från H&M. Den har korta ärmar med resår samt trendig dragsko mitt fram som ger en draperad effekt. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

orange blus med dragsko och drapering

Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Draperad blus

Mörkgrön blus i en sidenblandning från Ahlvar Gallery. Den har en asymmetrisk skärning med en lång ärm och en vacker drapering fram. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperad one shoulder-blus

Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Blommigt set

Vitt blommönstrat set från H&M. Tubtoppen har resår samt rynkade sömmar upp- och nedtill för en draperad effekt, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction). Kjolen är vadlång, lätt utställd och har dold resår upptill, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Draperat linne

Blågrått linne från Le 17 Septembre. Det har tunna axelband samt en delvis öppen rygg som ger en snygg draperad effekt både bak och fram. Läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

draperat linne

Klicka på bilden för att komma direkt till linnet.

Beige byxa

Beiga vida byxor med ett draperat fall från A Part of the Art. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperade byxor

Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Draperad topp

Isblå kortärmad topp från H&M. Den har en liten öppning i nacken samt en draperad ringning fram och finns även i svart och vitt, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Baddräkt med drapering

Beige baddräkt från Scampi. Den är djupt V-ringad och har breda axelband med drapering sam drapering under bysten. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperad baddräkt från scampi

Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

Linne med drapering

Vitt linne i 100 % lin från H&M. Det har tunna axelband med knytning upptill, smock i ryggen samt rynkning i sidorna som ger en lätt draperad effekt. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperat linne

Klicka på bilden för att komma direkt till linnet.

Hybridklänning

Multifunktionell klänning från Rodebjer som kan bäras som en skjortklänning eller draperas runt kroppen på olika sätt efter tycke och smak. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperad klänning från rodebjer

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Draperad blus

Mönstrad långärmad blus från Vince. Den är gjort i ett tunt material och har draperade detaljer vid axlarna samt ett vackert draperat fall. Läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

draperad blus

Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

Svart kjol

Svart midikjol som har ett vackert draperat fall från Wera. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

svart satinkjol

Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Draperat set

Ljusbeige set från Stockhlm Studio/MQ Marqet. Toppen är kortärmad och har en effektfull drapering fram, läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction). Kjolen är vadlång och har ett vackert draperat fall, läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

draperad topp med matchande kjol

Klicka på bilden för att komma direkt till set:et.

Metallic-klänning

Silverfärgad långärmad klänning från Ganni. Den är V-ringad och har dekorativa synliga sömmar med en draperad effekt fram. Läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

metallicfärgad klänning från ganni

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Draperad klänning

Mörkgrön klänning med korta holkärmar och diskret drapering i sidan från H&M. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

draperad klänning

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Se mer:

1:28

Efter reklamen: Cherrie om inspirationen bakom albumet: "Väldigt feministiskt"

(1:28)

Missa inte

18 stilsäkra siden- och satinblusar som lyfter din look

Sommarens finaste A-linjeformade klänningar – 18 trendiga köp