Doja cat bar mustasch och skägg under haute couture-veckan i Paris – här är anledningen

Doja cat bar mustasch och skägg under haute couture-veckan i Paris – här är anledningen

Doja Cat levererar den ena virala looken efter den andra under haute couture-veckan i Paris. Efter den knallröda kristall-outfiten satsade hon under onsdagen på fejkmustasch och skägg gjorda av lösögonfransar. Här är anledningen bakom stylingvalet!
26 januari, 2023
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan
1:01

Efter reklamen: Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

(1:01)

Slå på ljud

Haute couture-veckan pågår för fullt i Paris. Och säsongens extravaganta modevecka har gått viral både en och två gånger. På grund av de vackra visningarna?, tänker du. Ja, men också tack vare gästerna.

Bilder på Kylie Jenner sittandes på front row på Schiaparelli i måndags iklädd ett lejonhuvud (ja, ett lejonhuvud) spreds som en löpeld på sociala medier efter visningen.

Därför pratar alla om Schiaparellis haute couture-visning

En annan som bidragit till haute couture-veckans största snackisar är Doja Cat. Till samma visning kom hon iklädd en knallröd look sminkad i 30 000(!) röda Swarovski-kristaller från topp till tå. Bakom looken stod Schiaparellis Daniel Roseberry och makeup-artisten Pat McGraw som senare har avslöjat att det tog hela 4 timmar och 58 minuter att skapa det omtalade konstverket (för vad annars kan man kalla det?).

Doja Cat i röd look på Schiaparelli
Laurent VU/SIPA/Shutterstock

Doja Cat i fejkmustasch på haute couture-veckan

Och även under gårdagens visning signerad Viktor & Rolf drog Doja Cat blickarna till sig. Till haute couture-visningen kom artisten nämligen med fejkmustasch, skägg och ögonbryn – samtliga gjorda av lösögonfransar.

Redan innan visningen hade Doja Cat hintat om vad som skulle komma. ”Om det är ögonfransar ni alla vill ha, så är det ögonfransar ni ska få. Vi ses på Viktor och Rolf” skrev hon på Instagram stories innan showen började.

Så. Anledningen till looken? Väl på plats berättar hon för Nylon om orsaken bakom.

”För ett par dagar sedan gick jag på Schiaparelli, och folk sa att de var besvikna över att jag inte hade några fransar – och då jobbade jag ändå med en av tidernas största makeupartister, Pat McGrath – så idag gav jag dem fransar”, säger hon och fortsätter:

”Så jag hoppas de är nöjda. Jag vill bara göra människor glada så...”.

Till Jean-Paul Gaultiers visning samma kväll kom Doja Cat sedan iklädd en hellila look ätandes matchande vindruvor. Idag är sista dagen på haute couture-veckan i Paris och vi väntar med spänning på att se hur artisten avslutar modeveckan.

Synlig stringtrosa gör comeback – Y2K-trenden som tar över

Foto: TT

Se kändisarna som ska gifta sig 2023
1:04

Efter reklamen: Se kändisarna som ska gifta sig 2023

(1:04)

Slå på ljud