Artikeln innehåller reklamlänkar

Det ska vara slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden

Det ska vara slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden

På väg att kasta dina slitna favoritjeans? Oroa dig inte! En ny vårtrend kan rädda dig från det tuffa beslutet! Råa kanter, avklippta fållar och slitningar – vårens trend är en välanvänd look som kan hittas både vintage och i din egen garderob. ELLE tar en närmare titt!
28 mars, 2023
VIDEO: Slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden
0:47

Efter reklamen: VIDEO: Slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden

(0:47)

Slå på ljud

Tar vi en närmare titt på catwalken inför SS23, finner vi en återkommande look som tar extra mycket plats i rampljuset – välanvända, slitna och halvfärdiga plagg och accessoarer. Modehus som Jil Sander, Diesel, Acne Studios och Sportmax visar en obrydd attityd mot sprillans nya och fläckfria looks. Tunt stickade tröjor med hål, toppar med avklippta fållar och slitna jeans från topp till tå, är vad som fanns i dessa modedesigners tankar när de gav liv till sina visioner för denna vår-och sommarsäsong.

En SLITEN VÅRLOOK i sikte 2023

En voluminös kjol med råa kanter stylad tillsammans med ett glansigt plagg blir en perfekt look för dig som försiktigt vill doppa tårna i den nya trenden. Titta bara på denna look från Sportmax – en look som har lyckats finna balansen mellan ruffiga och mjuka element!

Blå Assymetrisk glansig topp med en lång och kort ärm, blå kjol och beige underkjol med avklippata fållar, Sportmax SS23

Spotmax SS23

launchmetrics.com/spotlight

Acne Studios visar att en hel look i stickat med några missade stygn, inte är något att rynka pannan över!

croppad stickad topp, stickad kjol, Acne Studios SS23

Acne Studios SS23

Alessandro Lucioni/launchmetrics.com/spotlight

Eller Jil Sander som presenterar en beige/gul klänning med avklippta fållar runt halsen och klänningens nedre kant. Addera cut-outs som exponerar midjan så har du en fulländad look som anspelar på klänningens stil med smakfull silhuett och slitna detaljer.

Beige klänning med cut-out som exponerar midjan, Jil Sander SS23

Jil Sander SS23

launchmetrics.com/spotlight

Eller varför inte slå två flugor i en smäll och våga dig på denim-på-denim looken – med slitna drag? Diesel visar vägen för dig som är sugen på att ta denna nostalgiska trend till nästa nivå.

Full denimlook med slitna detaljer, Diesel SS23

Diesel SS23

Paolo Lanzi/launchmetrics.com/spotlight

Så fångar du den slitna trendlooken

Styla dina slitna och välanvända plagg och accessoarer med dina nya godbitar från garderoben för att skapa en avslappnad look med vass touch. Vårens modebild bjuder minst sagt på plagg som ser slitna och välanvända ut, men för denna trend behövs det inte köpas något nytt. Kika i garderoben och leta fram ett par gamla jeans eller byxor och klipp av fållarna för att få mer råa kanter. Eller spana in andrahandsmarknaden för chansen att finna plagg och accessoarer med eventuell sliten touch.

ELLEs stylingredaktör visar upp några favoriter som hjälper dig att uppnå den slitna trendlooken!

Sliten jeanskavaj – HÄR (länk till butik) | Sandbeige väska – HÄR (länk till butik) | Sneakers – HÄR (länk till butik)| Silver armband i knutet rep motiv – HÄR (länk till Zalando) | Beige topp – HÄR (länk till Saks Fifth Avenue) | Beige omlottskjol – HÄR (länk till butik) | Bucket hat – HÄR (länk till Zalando) | Solglasögon – HÄR (länk till MODA OPREANDI ) (länk till butik) | Ansiktsmask, Intense Hyaluronic MaskHÄR (länk till butik) | Hudvårds tillbehör, Gua Sha – HÄR (länk till butik)|.

SE OCKSÅ: Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa på
1:01

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa på

(1:01)

Slå på ljud