Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Det ska vara slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden

28 mar, 2023 
AvJosefine Kanth
AvSade Borquez
På väg att kasta dina slitna favoritjeans? Oroa dig inte! En ny vårtrend kan rädda dig från det tuffa beslutet! Råa kanter, avklippta fållar och slitningar – vårens trend är en välanvänd look som kan hittas både vintage och i din egen garderob. ELLE tar en närmare titt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrendenBrand logo
VIDEO: Slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden

Tar vi en närmare titt på catwalken inför SS23, finner vi en återkommande look som tar extra mycket plats i rampljuset – välanvända, slitna och halvfärdiga plagg och accessoarer. Modehus som Jil Sander, Diesel, Acne Studios och Sportmax visar en obrydd attityd mot sprillans nya och fläckfria looks. Tunt stickade tröjor med hål, toppar med avklippta fållar och slitna jeans från topp till tå, är vad som fanns i dessa modedesigners tankar när de gav liv till sina visioner för denna vår-och sommarsäsong.

Annons

En SLITEN VÅRLOOK i sikte 2023

En voluminös kjol med råa kanter stylad tillsammans med ett glansigt plagg blir en perfekt look för dig som försiktigt vill doppa tårna i den nya trenden. Titta bara på denna look från Sportmax – en look som har lyckats finna balansen mellan ruffiga och mjuka element!

Blå Assymetrisk glansig topp med en lång och kort ärm, blå kjol och beige underkjol med avklippata fållar, Sportmax SS23
Spotmax SS23

Acne Studios visar att en hel look i stickat med några missade stygn, inte är något att rynka pannan över!

croppad stickad topp, stickad kjol, Acne Studios SS23
Acne Studios SS23

Eller Jil Sander som presenterar en beige/gul klänning med avklippta fållar runt halsen och klänningens nedre kant. Addera cut-outs som exponerar midjan så har du en fulländad look som anspelar på klänningens stil med smakfull silhuett och slitna detaljer.

Annons
Beige klänning med cut-out som exponerar midjan, Jil Sander SS23
Jil Sander SS23

Eller varför inte slå två flugor i en smäll och våga dig på denim-på-denim looken – med slitna drag? Diesel visar vägen för dig som är sugen på att ta denna nostalgiska trend till nästa nivå.

Full denimlook med slitna detaljer, Diesel SS23
Diesel SS23

Så fångar du den slitna trendlooken

Styla dina slitna och välanvända plagg och accessoarer med dina nya godbitar från garderoben för att skapa en avslappnad look med vass touch. Vårens modebild bjuder minst sagt på plagg som ser slitna och välanvända ut, men för denna trend behövs det inte köpas något nytt. Kika i garderoben och leta fram ett par gamla jeans eller byxor och klipp av fållarna för att få mer råa kanter. Eller spana in andrahandsmarknaden för chansen att finna plagg och accessoarer med eventuell sliten touch.

Annons

ELLEs stylingredaktör visar upp några favoriter som hjälper dig att uppnå den slitna trendlooken!

Sliten jeanskavaj – HÄR (länk till butik) | Sandbeige väska – HÄR (länk till butik) | Sneakers – HÄR (länk till butik)| Silver armband i knutet rep motiv – HÄR (länk till Zalando) | Beige topp – HÄR (länk till Saks Fifth Avenue) | Beige omlottskjol – HÄR (länk till butik) (reklamlänk) | Bucket hat – HÄR (länk till Zalando) | Solglasögon – HÄR (länk till MODA OPREANDI ) (reklamlänk) | Ansiktsmask, Intense Hyaluronic MaskHÄR (länk till butik) | Hudvårds tillbehör, Gua Sha – HÄR (länk till butik)|.

SE OCKSÅ: Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa påBrand logo
SE OCKSÅ: Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa på

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons