Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så stylar du vårens trendiga sidenplagg

24 mar, 2023 
AvJosefine Kanth
AvSade Borquez
I vår är det glansiga plagg som står i fokus och det förtrollande tyget kommer i olika former, färger och längder. Finn nya sätt att styla sidenplagg – ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth guidar dig!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa påBrand logo
Solglasögon 2023: 5 modeller att satsa på

Lent, glansigt och förtrollande! I vårens mode glänser siden som aldrig förr och det får våra modehjärtan att pumpa lite snabbare. Det blir utan tvekan en vacker vår där allt från svepande klänningar till stilsäkra set i siden blir det självklara valet. Satsa på att låta kompletta set stå i fokus eller veva in två stilknep som garanterat lyfter looken. Klänning + jeans eller varför inte stickat i färg som bryter av?

Sensuellt siden frasar, svischar och sveper fram över vårens catwalk

Modehuse som Fendi, Acne Studios, Tory Burch och Burberry visar alla att glansiga plagg tar för sig från topp till tå – och leker med form, färg och eleganta snitt. På vårens catwalk 2023 glänser det riktigt rejält och vi känner oss mer än redo att låta våra looks skina!

Annons
Grön sidenklänning, Fendi SS23
Fendi SS23
Ljusrosa sidentopp och byxor
Acne SS23
Annons
Modell i grön sidenkappa, topp i meshtyg, byxor i trekvarts, silvriga skor och en svart väska, Tory Burch SS23
Tory Burch SS23
Vit sidenklänning med spets detaljer, Burberry SS23
Burberry SS23
Annons

Stylingtips 1: Stickat i färg bryter av

Den sensuella sidenklänningen, den svepande sidenkjolen eller sidenblusen med vacker ärm med får attityd när du bär den med en stickad tröja eller väst – allra helst i en uppiggande vårfärg. Ett fint exempel är denna stickade väst från House of Dagmar. Se mer av västen som finns att spana in här (reklamlänk).

Citrus väst från House of Dagmar.
Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

Para ihop den stickade tröjan eller västen med en kjol eller klänning med vackert fall och du har en full trendlook! Som till exempel denna sidenkjol från Ahlvar Gallery som finns att spana in HÄR.

Annons
Vit sidenkjol, Ahlvar Gallery
Klicka på bilden för att komma direkt till sidenkjolen.

Stylingtips 2: Klänning + byxa = sant

ELLE älskar kombon klänning + byxa! En feminin sidenklänning över favoritjeansen trollar enkelt fram en spännande look och du kan (utan att frysa) bära sommarklänningen redan nu. Ett enkelt sätt att förlänga sommaren och användningen av ett favoritplagg, men också perfekt för oss som fått nog av vintergarderoben och vill ge oss på vårens alla plagg.

Missa inte att spana in det ukrainska märket Anna October som visar ett flertal vackra klänningar och blusar i siden. Som denna klänning med fransar! Se mer av klänningen och upptäck mer om märket HÄR.

Annons
Vit sidenklänning med fransar, Anna October.
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Styla den glansiga klänningen tillsammans med favoritjeansen! För en stilsäker trendlook – gå för ett par voluminösa med vidare ben i annorlunda tvätt, som dessa från Arket som finns att spana in här (reklamlänk).

Toppa looken med en dubbelknäppt kavaj! Ett fint alternativ är denna kritstrecksrandiga kavaj i brunt från Filippa K – det blir ett perfekt lager mot vårens första kalla vindar. Spana in kavajen som finns HÄR.

Annons
Kritstreck randig kavaj i brunt,
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Guldiga creoler i öronen slår aldrig fel och toppar garanterat din look i alla lägen. Se mer av dessa örhängen från Edblad som HÄR.

Komplettera looken med en söt miniväska i brunt med guld detaljer! Exempelvis denna från Celine by Hedi Slimane, som finns att köpa HÄR.

Annons
Brun väska med guld detaljer, Celine
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Vit sko med guldiga detaljer och låg klack från Neous blir perfekt för denna look! Se mer av skorna som finns HÄR.

Vit klacksko med en liten klack, Neous shoes
Klicka på bilden för att komma direkt till klackskon.

Handplockade glansiga favoriter från vårens SS23-kollektioner att spana in:

Blommig klänning från The Garment som finns att spana in här (reklamlänk).

Annons

Glansigt set med blus och kostymbyxor i vitt från TOVE studio. Se mer av blusen som finns att spana in här och byxorna som finns här.

Annons

Puderrosa klänning från Acne Studios med asymmetrisk design som finns att spana in här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons