Det bästa höstmodet från Köpenhamns modevecka 2021

Copenhagen fashion week aw21.

Köpenhamns digitala modevecka är igång och vi vänder nu blicken mot höstmodet 2021. Vilka trender blir de hetaste och vad kan vi se fram emot den kommande säsongen? ELLE uppdaterar dig på det senaste från Copenhagen Fashion Week här – häng med!
02 februari, 2021

Copenhagen Fashion Weeks digitala modevecka 2021 har startat och det var ingen mindre än svenska herrmärket Schnayderman's som kickade igång höstsäsongen, följt av danska Skall Studio och Day Birger et Mikkelsen. H&M Studio gjorde även de ett besök på första dagen av den danska modeveckan, där de visade sin kommande H&M Studio SS21-vårkollektion.

Vilka trender blir de hetaste och vad kan vi se fram emot den kommande säsongen? ELLE fashion director Elina Grothén och styling redaktör Josefine Kanth uppdaterar dig på det senaste från Copenhagen Fashion Week – häng med!

Lovechild 1979

AW21-kollektionen hos Lovechild 1979 är en blinkning till saknaden av allt det vi förut tog för givet. Det oväntade mötet med en främling påväg till jobbet, plötslig inspiration på gatan och människor – alla samlade men påväg åt olika håll. Kollektionen visas i en tom ankomsthall och speglar främlingar påväg till olika platser, till ny inspiration och olika vägar. Något vi alla nog längtar till att snart få dela igen. Kollektionen då? Herr-inspirerat, avslappnad och stilsäkert. Favoritlooks x 3 nedan!

Remain

Rikligt med denim, färg och coola silhuetter från Köpenhamn baserade Remain. Spana in kollektionen med allt jeanslooken från topp till tå, mönstrad denim och stencoola vibes. Plötsligt blev bubbelgumsrosa snäppet hetare!

By Malene Birger

Det råder ingen tvekan om att ha-begär skapas efter en glans på By Malene Birgers visning av AW21-kollektionen. Låt oss spana närmre på några looks att se fram emot.

1. Ultralyxigt loungewear

Inte oss emot om det blir ännu en höst och vinter hemma i bekväma loungewear-plagg om detta är målbilden. Gräddiga toner, ribbstickade längder och ultralyxkänsla på allt från sandaler till ytterplagg.

2. Chokladbrunt

Det ser ut som att både stickade klänningen och bruna toner fortsätter att peaka till kommande säsong – helst från topp till tå.

3. Nya uniformen

Lätt och ledigt men en os av lyx är känslan som spirar efter ett gäng looks av lager på lager och gräddiga smörnyanser.

4. Statementkappan

I krispigt vitt med slående detaljer! Vi låter helt enkelt denna kappa tala för sig själv och håller spänt tummarna till att se fler iögonfallande varianter under modeveckans gång.

5. Se rött

Kollektionens utstickare är en blänkare till romantikens röda kulör. Spännande att se om detta blir en fortsatt trendfärg vi kommer att få se mer utav.

Stine Goya

Näst ut på tur under modeveckans andra dag var Stine Goya som i vanlig ordning bjuder på pepp i form av färg, mönster och levande blomster. Låt det mixtras i höst likt looks nedan.

Note to self – mixa med mönster och texturer men addera en färg som pricken över i:et. Tack och bock Stine Goya för inspirationen!

Den blåa vågen fortsätter även här.

Ljuv lavendellila poppar i denna kollektion som en pigg positiv kulör – som här från topp till tå eller i mönstrad kombination.

Samsøe Samsøe

Into the woods

Into the woods och händerna upp för första visningen av dag 2. Vi hoppas på mer tid i skog och natur 2021 och likaså en voluminöst skräddad garderob med trygga nyckelplagg + spännande slag. Kommande säsong vill vi, precis som i Samsøe Samsøes AW21-kollektion Stillness, också flirta med den perfekta balansen av formellt möter informellt.

Älskade västen

Hurra! Är det så att kärleken till stickade västen fortsätter? Titta till Samsøe Samsøe och svaret är ja.

Blått verkar bli flott

Likt gårdagen favoritkombinationer av blått bjuds det även här en blå ström av favoritlooks. Lägg orange + blå och vitt + blå på minnet redan nu!

Malaikaraiss AW21

Berlinbaserade märket Malaikaraiss debuterade på Copenhagen Fashion Weeks schema för säsongen. Märket som inspireras av musik, film och konst – ville med kollektionen skapa en look som är lekfull men enkel, sofistikerad men med en rolig-feminin twist. Här är tre favoritlooks som vi tror lite extra på från Malaikaraiss höstkollektion 2021:

GESTUZ AW21

1. Herr-inspirerade ytterplagg

Stort JA till ännu en höst- och vintersäsong med herrigt oversizade kappor! Den här gula rocken kommer ELLE-redaktionen att drömma om i månader framöver. Tack för det säger vi till Gestuz grundare Sanne Sehested.

2. bikerjackan skapar habegär

Det verkar inte finnas något slut på läder-kärleken. Extra sugna blir vi på den korta bikerjackan. Även snyggt stylat ton-i-ton!

3. Färgkombon – Blått och brunt

Första dagens favoritkombination stod Gestuz för – brunt och babyblått har aldrig varit en hetare kombination. En trend vi hoppas på att se mer utav under de kommande dagarna!

Day Birger et Mikkelsen AW21

Christina Exsteen startade ett nytt kapitel som creative director för varumärket i mars 2020. Det var hennes personliga kärleksförklaring till ett varumärke som förtjänade en återupplivning och en omstart. Och så, när världen öppnas igen 2021, kommer designern att vara redo med sin syn på hur mode ska se ut och kännas i framtiden.

Den klassiska trenchen regerar fortfarande över modet i höst – precis som rutigt, lack och den skräddade kostymen. Här är de tre trenderna vi tar med oss från Days AW21-kollektion:

Artikeln uppdateras kontinuerligt.

Foto: Copenhagen Fashion Week, Imaxtree

LÄS MER:

Modespaning: Fysiska modevisningar – kommer de att försvinna?

5 trender från Köpenhamns modevecka SS21

Streetstyle från Copenhagen Fashion Week SS21