Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Spana in detaljerna som dominerade på Köpenhamns streetsyle

02 feb, 2024 
AvAmie Chorr
Copenhagen Fashion Week – spana in detaljerna som dominerat
Trots att det kyliga vädret satt tonen för modeveckans outfit-val, har det inte hindrat besökarna från att experimentera. Se trend-detaljerna som dominerade på Copenhagen Fashion Weeks streetstyle.
Annons
8 konserter i Sverige 2024Brand logo
8 konserter i Sverige 2024

Köpenhamns modevecka är slut för denna gång och vi säger tack och hej till en vecka av inspiration – på både catwalk och streetstyle-fronten! Stilsäkra kappor har dominerat på danska gatorna, men efter en titt på djupet är det tydligt att det är de små detaljerna som verkligen lyfter fram varje look. Och besökarna i Köpenhamn har inte snålat när det kommer till detaljer – trottoarerna har varit fyllda med intressanta och roliga inslag. Låt oss ta en titt!

Allt sitter i detaljerna

Kombinationen av vinterkyla och modeveckans intensiva atmosfär har verkligen inspirerat till att experimentera med olika accessoarer. Vi har sett allt från dekorativa strumpbyxor, snyggt knutna hårband, stora solglasögon och hattar i överflöd. Det är tydligt att besökarna verkligen har satt en egen twist på sina looks genom att lägga till personliga detaljer. Från snyggt matchade färger till oväntade kombinationer har veckans streetstyle visat upp mångfalden och kreativiteten hos modebesökarna som var på plats.

Annons

Så trots kylan har Köpenhamns modevecka visat att det är de små detaljerna som verkligen gör skillnaden. Det har varit en vecka fylld med roliga fashion statements från besökarna, och vi ser redan fram emot nästa modevecka för att få uppleva ännu mer inspirerande streetstyle.

Streetstyle detaljer som dominerat – Copenhagen fashion week AW24

Ballongkjolen

Ballongsilhuetten har verkligen börjat göra sig påmind på senaste tiden. Den började synas tidigt under 2023, men det är nu som den verkligen har tagit fäste. Både på kjolar och som avslut på klänningar.

Annons

Baskern

Säg hej till en klassiker som återkommer! Baskern är ett återkommande inslag i modebilden, men i varierande omfattning för varje år. Den söta huvudbonaden blir en självklar accessoar för våren, och även tunnare varianter förväntas bli starka även till sommaren.

Annons
Annons

Extravaganta hattar

Extravaganta hattar som syns och tar plats var en stor favorit under den gångna modeveckan! Western- och homburghattar i alla möjliga färger och större skärmar syntes på många besökare – perfekt inspiration till våren!

Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight
Annons

Frägglada strumpbyxor

Ingen har nog missat att färgglada strumpbyxor fullkomligt exploderat och glada nyheter! Trenden håller sig definitivt stark in på det nya året och den kommande vårsäsongen. Favoritfärgerna på modeveckan var strumpbyxor i rött och ljusblått!

Annons

Stora solglasögon

De stora solglasögonen växer i popularitet och vi ser ett ökande antal fascinerande bågar! Och besökarna på modeveckan verkar vara fans av bågar som tar för sig! Streetstyle-looks visade allt från nytolkningar på pilotglasögon till "snabba" brillor. Många med tonade glas i färger som gult, grönt och en övergång från mörkt till ljust.

Vassa väskor

Det som alltid tar extra plats är självklart väskorna! Vi ser en ökande popularitet för taktila väskor, vilket är riktigt roligt. Det får gärna vara färgglatt, men även utan handtag. Clutchen är på väg in och utgör definitivt ett vårtecken i sig.

Foto: Launchmetrics.com/Spotlight

Annons