Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Allt om Jacquemus visning i södra Frankrike

30 jan, 2024 
TT
Skulpturalt och sagolikt i södra Frankrike! Det franska modehuset Jacquemus bjöd in till storslagen visning av kollektionen Le Sculptures (som finns i butik redan nu) – upptäck och inspireras!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnareBrand logo
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnare

I den lilla byn Saint-Paul de Vence i södra Frankrike, närmare bestämt museet La Fondation Maeght, välkomnade det franska modehuset Jacquemus in till visning av sin nya kollektion.

Museet som ligger cirka 20 km väster om Nice är känt för sin samtida och moderna konst och grundat av Aimé och Marguerite Maeght. Konstduon som delar Simone Jacquemus stora önskan och längtan – att göra konst eller mode förståeligt och tillgängligt för yngre människor. Den inspirerande platsen blev minst sagt en perfekt plats för den nya kollektionen Les Sculptures att presenteras, bland övervuxna tallar, den södra skönheten och husets konstnärliga inspirationskällor.

Annons

Kylie Jenner, Julia Roberts och Kristin Davis front row

Det franska modehuset har många gånger visat sin expertis när det kommer till att skapa förväntningar inför visningar och denna gång var inget undantag. I mitten av januari gick modehuset ut med nyheten om den kommande visningen och gjorde det genom att publicera en inbjudan i rörlig form på deras Instagram-konto. I videon syns allas vår egen Charlotte aka Kristin Davis (som spelade rollen i Sex and The City) när hon öppnar inbjudan till visningen. Själva inbjudan var en grå kofta i kashmir och en hint av vad som komma skall – se videon här. Kristin Davis var självklart på plats på visningen tillsammans med en rad kända namn och vänner till huset. Bland annat Kylie Jenner som matchade med hennes dotter Stormi i rött och Julia Roberts som sken i sommarsvart.

Skulptural silhuett som röd tråd

Precis som kollektionsnamnet Les Sculptures avslöjar visar den nypresenterade samlingen ett skulpturalt fokus där lekfulla former genomsyrar som röd tråd. Klassiskt tidlösa plagg får nytt liv genom förhöjda silhuetter och inslag. Till exempel typiska kontorsplagg som kostymen som i kollektionen får en modern uppdatering genom bland annat en bylsig ärmvidd och lekfull timglass-silhuett. Även ytterplagg som en rejäl kappa i skulptural silhuett visas med överdimensionerad krage och stilfullt markerad midjebälte. Färgpaletten är klassisk och håller sig till färger som svart, smörgul och poppig röd med en hint av leopardmönstrat!

TT
Annons
TT
TT
Annons
TT
TT
Annons
TT
TT
Annons
TT
TT
Annons
TT
TT
Annons

Som pricken över i:et avslutades visningen med en sagolik bröllopslook. En enkel vit svepande klänning med raka snitt men med en nätt, transparent brudslöja som svepte över modellens ansikte och fladdrade i vinden. En sann Jacqumus-kreation! Redan efter visningen landade kollektionen i butik och finns att upptäcka här!

TT
Annons
TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons