Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Chimi expanderar – lanserar sin allra första klädkollektion

09 jan, 2023 
Chimi lanserar sin första klädkollektion
Det svenska glasögonmärket expanderar och släpper nu sin allra första klädkollektion. Bakom inspirationen står ett liv i ständig rörelse. Spana in Chimis första ready-to-wear här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Peg Parnevik öppnar upp om nya musikprojektet: "Lite fuck you"Brand logo
Peg Parnevik öppnar upp om nya musikprojektet: "Lite fuck you"

Sedan Chimi lanserades i Stockholm 2016 har de kommit att bli ett glasögonmärke att räkna med. Populariteten steg snabbt. Nu väljer det svenska varumärket att expandera genom att utöka sortimentet med ready-to-wear. Chimi lanserar sin allra första klädkollektion och ett första drop släpps idag, 9 januari.

Chimi släpper klädkollektion

Kollektionen, som består av tjugo plagg och accessoarer är framtagen med varumärkets befintliga kunder i åtanke och är tänkt att gå i linje med märkets signaturglasögon. Fokus ligger på arkitektoniska former och innovativa prestandatyger samt med en förkärlek för detaljer.

Annons

– Vi ser inte oss själva som ett konventionellt modemärke. Snarare avser vi att öppna upp nya referenspunkter, så att vi kan existera som en plattform för våra bärare att uppleva och frodas i rytmen och ritualerna i ett mångfacetterat 2000-talsliv, säger Creative director och medgrundare Charlie Lindström.

En mix av design och funktion

Vidare beskrivs kollektionen som en balans mellan design och prestanda. Tanken är att mixa klassiskt sportmode med skräddarsytt och de monokroma plaggen ska kunna bäras såväl till träningsskor som till klackar. Bakom inspirationen står ett liv i rörelse men plaggen flirtar också med balettens värld, som även den är i ständig rörelse med liveframträdanden på scen.

Annons

Bland plaggen ser vi en golvlång, mörkröd klänning med öppen rygg som är gjort i ett jerseytyg som andas, ett brunt set med croppad jacka och kjol som tål alla väder samt en tredelad look i matt silver som skyddar mot vatten och vind.

Praktiska, funktionella och samtidigt moderna plagg som dessa är tänkt att göra det möjligt att bära kollektionen såväl till kontoret som till en middag, weekend eller till träningspasset.

Då släpps kollektionen

Debutkollektionen som riktar sig till alla kön finns tillgänglig på Chimi-online.com och ett första drop släpps den 9 januari 2023. Spana in mer av nyheterna nedan!

Annons
Annons

Foto: Chimi

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons