Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

ELLE möter Armand Duplantis och Desiré Inglander: ”Vi är olika på ett perfekt sätt”

07 jul, 2022 
Armand Duplantis och Desiré Inglander i intervju med ELLE Sverige
Ödmjuka, framgångsrika och väldigt kära. ELLE möter powerparet som lägger ribban högt – Armand Duplantis och Desiré Inglander.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Artisten Gayle “Mode för mig är att uttrycka mig”Brand logo
VIDEO: Artisten Gayle “Mode för mig är att uttrycka mig”

”Välkommen!”, säger Desiré och öppnar dörren till parets lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. Hon bär Levi’s-jeans, vilka jag senare ska få reda på är lånade ur Armands garderob, ett virkat linne och perfekta ögonbryn.

Han är en av våra främsta idrottare genom tiderna. Hon är modell och framgångsrik influencer. Armand var världsbäst i sin ålder redan som 7, 8, 9, 10, 11 – behöver jag fortsätta? Desiré når dagligen 145 000 följare på Instagram och Tiktok. Tillsammans utgör de ett powerpar.

Jag måste bara fråga, har du precis vaknat eller är det här din andra frukost?

D: Han vaknade precis, haha!

Framför Armand står en skål med mjölk, cornflakes och banan. Han ber artigt om ursäkt – trots att han egentligen inte behöver – och förklarar sedan att han landade sent på Arlanda kvällen innan. Två dagar tidigare hoppade han världsårsbästa utomhus.

A: But I’m ready to roll. I’m feeling great.

Armand Duplantis och Desiré Inglander i stor intervju med ELLEs Emma Blomberg

”Köper enbart svenskt mode”

Hur var ELLE-plåtningen?

A: Den var grym! Det är något vi har velat göra ett tag, men om vi skulle göra det ville vi att det skulle bli bra. När den här möjligheten kom tänkte vi att det var ett perfekt tillfälle att göra något riktigt coolt tillsammans.

Annons

Berätta om ert modeintresse.

D: Vi har båda ett jobb där vi kan gå runt i träningskläder hela dagarna om vi vill, särskilt Armand, så när vi får chansen att klä upp oss tar vi den. Och Armand blir mer och mer intresserad.

A: När du bär något som du verkligen gillar, och som du tycker passar bra, gör det dig självsäker. Det är alltid positivt tycker jag.

Armand Duplantis och Desiré Inglander i stor intervju med ELLEs Emma Blomberg

Hur skulle ni beskriva er stil?

D: Jag älskar att experimentera med de kläder jag redan har och hitta nya looks varje dag. Och så bär jag nästan alltid bara Armands jeans.

A: Jag gillar den minimalistiska skandinaviska stilen.

D: Och svenska märken! Du köper aldrig något som inte är svenskt.

Annons

När jag får en chans vill jag stötta svenskt mode.

Köper du enbart svenskt mode?

A: Ja, jag började med det för cirka 1,5 år sedan. Jag kände mig tacksam för den position jag är i och över hur välkomnande alla svenskar är. Så jag tänkte att när jag får en chans vill jag stötta svenska företag.

Armand Duplantis och Desiré Inglander i stor intervju med ELLEs Emma Blomberg

Armand och Desiré om kärleken

Armand och Desiré möttes på en midsommarfest i Sverige för två år sedan.

När förstod ni att ni var kära?

A: Vi hade dejtat i 3-4 månader och jag skulle tillbaka till USA för att träna för utomhussäsongen. Och jag brukar aldrig resa om jag inte måste, men Desiré var i Istanbul för ett modelljobb, så jag sköt upp USA-resan och åkte och hälsade på henne i stället. Då insåg jag att det här är på riktigt. Det var en stor grej för mig att göra. Och sen hade vi en fantastisk semester ihop.

Annons

Jag minns att jag tänkte ”gör vi det här nu?”

D: Det var ett stort steg. Jag minns att jag tänkte ”gör vi det här nu?”.

Vad gillar ni bäst hos varandra?

D: Jag älskar att Armand är så tålmodig. Han är bra på att förstå mig och han skulle aldrig låta mig gå hemifrån utan att berätta om det är något som skaver.

A: Vi är olika på ett perfekt sätt. Visst, Desiré är mer otålig än jag, men jag är också ofta för lugn. Vi kompletterar varandra. Och vi har samma humor!

D: Ja, vi skrattar väldigt mycket.

Armand Duplantis och Desiré Inglander i stor intervju för ELLE

Upplever ni någonsin en kulturkrock i relationen?

D: Inte så mycket i relationen. Armand är liksom, ibland är du nästan för svensk för mig. Du kan varenda steg för att bli en typisk svensk.

Annons

Vi är olika på ett perfekt sätt.

Som att inte prata i hissen?

A: Eller inte ens gå in i hissen om det redan står någon där. Jag var mycket i Sverige som barn, så jag har vuxit upp med båda kulturerna. Och jag har mycket av min svenska mamma i mig.

Är du en tävlingsmänniska även privat?

Desiré svarar snabbast.

D: Haha, ja! Han vill alltid vinna. Och han tror alltid att han kan vinna.

A: Men det är mer att jag undviker sådant som jag inte kommer vinna. Det är inte som att jag är en galen person som tävlar varje gång jag ska ut med soporna.

Armand Duplantis och Desiré Inglander i stor intervju med ELLE Sverige

Kärleksparet som siktar högt

Lägenheten är minimalistiskt inredd. På golvet ligger fiskbensparkett och en neutral färgskala i vitt, beige och blått är genomgående för alla rum. Det är Desirés kreativa sida som ligger bakom. Som 16-åring blev hon upptäckt som modell och nu varvar hon modellyrket med att vara influencer. Den största karriärdrömmen är att starta eget klädmärke.

Annons

D: Jag har alltid tänkt att jag vill vara min egen chef. Jag älskar att jobba och vet att jag kan arbeta hårt. Det är svårt att lyckas inom mode, men det är dit jag vill. Modellyrket har jag mer sett som en kul grej. Det är hårda krav och du ska vara på ett visst sätt. För mig har det varit viktigt att inte förändras för någon annans skull, utan de får boka mig om de tycker om hur jag ser ut.

Jag har mina egna förväntningar på mig själv och det är det enda som betyder något.

Ni har båda yrken där andra har åsikter om er. Hur hanterar ni det?

D: Armand har inspirerat mig mycket. Han har allas blickar på sig, men är ändå så chill. Så hur kan jag då inte vara det?

A: Jag har mina egna förväntningar på mig själv och det är det enda som betyder något för mig. Jag vill såklart göra min familj och mina nära supporters stolta, men jag kan inte göra mer än mitt bästa. Jag gör det här för att jag älskar stavhopp, inget annat.

Du är bäst i världen. Kan du ta in det?

A: Jag vet inte, inom stavhopp är jag van. Jag har alltid trott att jag är kapabel att vara där jag är i dag. Så det är helt ärligt inte så förvånande för mig.

Annons

Varifrån kommer självförtroendet tror du?

A: Jag har haft alla förutsättningar som behövs för att bli riktigt framgångsrik. Stöttande föräldrar som också har kunnat träna mig, en stavhoppsbana i trädgården och jag har ärvt fysiken. Det är en gåva jag har fått. Jag visste att jag var tvungen att kämpa hårt, men jag hade tidigt fallenhet för sporten och när jag var tvungen att göra en ändring för att utvecklas var jag alltid kapabel att göra det.

Armand Duplantis och Desiré Inglander i stor intervju med ELLE Sverige

Vad gör ni om 10 år?

D: Vi pratade om det häromdagen. Var kommer vi hamna, USA eller Sverige? Armand sa något så bra då. Du sa att oavsett var vi landar så kommer det finnas en bra anledning till det.

Annons

A: När jag flyttade till Sverige och Uppsala var det för att det var en bra plats att träna på. Det fanns ingen annan mästarplan. Sen träffade jag Desiré och tog steget att flytta till Stockholm och det är ett av de bästa besluten jag tagit.

Han tar en sista sked flingor och påminner om det han kan bäst – att våga hoppa.

A: Jag tror bara att man måste go with the flow. Mycket kommer hända under de kommande tio åren och vi får helt enkelt se vart livet tar oss.

Armand Duplantis

Ålder: 22 år.
Gör: Världsmästare i stavhopp.
Bor: På Kungsholmen i Stockholm.
Instagram: @mondo_duplantis
Tiktok: @mondo

Desiré Inglander

Ålder: 21 år.
Gör: Modell och influencer.
Bor: På Kungsholmen i Stockholm.
Instagram: @desireinglander
Tiktok: @desiresinglander

Fotograf: Eric Josjö/Söderberg Agentur
Stylist: Lisa Lindqwister/Lundlund

SE OCKSÅ: Oscar Zia om att vara nykär: "Han trodde inte att jag var intresserad"Brand logo
SE OCKSÅ: Oscar Zia om att vara nykär: "Han trodde inte att jag var intresserad"
Annons