Acne Studios hyllar Norden i sin senaste kollektion

Idag släpper Acne Studios en limiterad kollektion av exklusivt stickade tröjor inspirerade av nordisk stickkonst. Resultatet är en hybrid av traditionsenligt hantverk och modernt modeskapande. Spana in de urcoola tröjorna här!
22 november, 2018

Det svenska modeundret Acne Studios hyllar de nordiska sticknings-traditionerna i en exklusiv limiterad kollektionen med handstickade tröjor. Tröjorna är 100 procent handgjorda och ihopsatta med fyra olika sorters lapptäcksteknik från fyra olika nordiska länder.

Inspirationen kommer från Nordens rika kultur och stilarv och man ser olika inslag från Sverige, Norge, Island och Finland. Varje lapptäcksdetalj har en traditionell twist som är en hybrid mellan det nya och det gamla. Resultatet är en modern urban-romantisk tolkning av den traditionella hantverkstraditionen samtidigt som det är ett uttryck av längtan till naturen (men passar perfekt i stan)!

Tröjkollektion rimmar väldigt bra med Acne Studios tidigare stora samarbete med Fjällräven som resulterade i höstens coolaste kollektion med outdoor wear.

Kollektionen släpps i utvalda Acnebutiker och online idag.

Här kan du kika in på resultatet.

Stickad tröja från Acne Studios

Acne Studios

Stickad tröja från Acne Studios

Acne Studios

Stickad tröja från Acne Studios

Acne Studios

Läs mer:

Acne Studios nya samarbete med Fjällräven – se alla bilder

Spana in Acne Studios nya (supersnygga) halsdukar

Exklusivt hos ELLE! Acne Studios och Fjällräven gör kollektion ihop