Acne Studios höstkollektion 2021 – en mjuk dröm

Acne Studios höstkollektion 2021

Acne Studios presenterade precis sin höstkollektion 2021 under Paris modevecka. Se hela kollektionen här och gör dig redo på en höst i mjuka tyger och pastell!
03 mars, 2021

Acne Studios presenterade precis sin kommande höstkollektion för 2021 under Paris modevecka som kickade igång häromdagen. Modehuset fortsätter leka med kontraster och proportioner – där voluminösa men formade silhuetter möter mjuka och slitna tyger. Elegant möter sweetness, helt enkelt! Kollektionen är en visuell utveckling från ett drömlandskap till verkligheten, där olika föremål som blivit så bekanta att de plötsligt dyker upp i dina drömmar.

– Jag tänkte på vad som händer när vi kommer ut från isolering, som är samma men också på något sätt annorlunda. Denna kollektionen är ett drömlandskap som börjar med mjuka pastellfärger innan den vaknar upp i monokromatisk klarhet, vilket är en ode till de vita eller svarta kläderna som bärs för ritualer i vår livscykel, som bröllop och begravningar, säger Jonny Johansson, creative director för Acne Studios.

Acne Studios AW21 – dina favoritplagg 3.0

Föreställ dig dina favoritplagg hemma eller på landet – stora morgonrockar, blommigt, mönster, stickat, pyjamas och pasteller. Ja, Acne Studios höstkollektion 2021 är allt det där vi gärna sträcker oss efter, det mjuka, men i mer raffinerad ready-to-wear version. Här är Acne Studios signum stickat och klänningar nyckeln, med fokus på draperingar. Färgerna reser från blommiga pasteller till bleka nyanser av neutrala färger som slutar i svartvitt och vitt.

Konstnären har skapat höstens bästa vän

De keramiska djur-accessoarerna som syns lite här och där i kollektionen är skapade av konstnären Apollinaria Broche och är tänkta att kunna fylla samma behov eller känsla som en imaginär vän från bardomen. Bär under armen eller som miniatyrversion på chokers eller örhänge. I övrigt är det fokus på material som sherling, läder och mocka när det kommer till accessoarerna för hösten. Och missa inte väskorna – som redan nu skapar habegär! – i snedställd form!

Se Acne Studios höstkollektion för 2021 här:

Foto: Acne Studios

LÄS MER:

Vårens bästa jackor och kappor – ELLE listar 10 handplockade tips

Acne Studios vårmode 2021 – se hela kollektionen här

Lydia Blakeley målar säsongens hetaste modeprint