Annons

Annons

Min skönhetsrutin: Nathalie ÅkerlundButiksägaren och beauty-fantasten Nathalie Åkerlund har ett nischat, underbart badrums-
skåp som vi mer än gärna dyker djupt i.

Av Carin Hellman Foto Mikael Axelsson

Vilket är ditt första beautyminne?

– Cliniques parfym Happy. Den summerar flera år av mina tonår, det var den första doft jag köpte. Annars var det väl att måla på en läpp-penna utan att sudda ut den, linjerna skulle synas. Då var jag kanske 13 år och jag minns att min mamma sa att jag skulle titta på bilder en dag och inse att det kanske inte var jättefint. Inte helt oväntat hade hon rätt …

Gilla ELLE på Facebook

Vilken är din första skönhetsprodukt på morgonen? Och den sista på kvällen?

– På morgonen gör jag inte så mycket. Sköljer bara av ansiktet och sätter på mig min dagkräm från Rodial Snake Moisturizer O2 som jag blandar med en solskyddsfaktor som Cicameds Spf protection booster. På kvällen har jag mer en rutin, med en ansiktstvätt från Dr Sebagh och skrubbar mig med Dr Obagi Exfoliating polish. Det sista jag använder på kvällen är en 5-procentig retinol som jag smugglat in från USA, Shani Dardens Resurface retinol reform. Ren, skär magi!

Du säljer produkter av bland annat James Read och Rodial i din butik, hur kommer det sig?

– Jag har själv använt deras produkter i flera år, så det var ett självklart val när jag startade butiken. Rodials Snake- och Dragons blood-serie har båda fungerat väldigt bra på mig. James Read började jag ta in för att det är den enda brun-utan-sol som doftar gott och som verkligen blir naturlig på. Jag har bra pigment och ligger alltid i skuggan med spf 50, då kan det vara trevligt att komplettera med lite b-u-s ibland.

Vilken är den mest udda beautyprodukt du köpt?

– När jag var i Los Angeles nyligen gick jag och min väninna till Nurse Jamie – där köpte jag en roller kallad Uplift facial massaging beauty roller. Den har jag blivit helt besatt av. Man rullar med den under hakan. Det känns verkligen som om käklinjen har blivit lite mer uppstramad, haha.

Vad lägger du mest pengar på, skönhetsmässigt?

– Jag lägger nog en del pengar på mitt hår och är speciellt förtjust i kändisfrisörens Jen Atkins hårvårdsmärke Ouai. Jag är väldigt dålig på att fixa håret själv så jag går ofta till min frisör Bea på Salong Tid och fönar och fixar. Annars har jag lagt väldigt mycket pengar på olika Ipl- och laserbehandlingar. Jag har haft problem med akne och behandlingarna har verkligen haft bra effekt på ärr.

Har dina beautyrutiner ändrats sedan du fick barn?

– Jag har blivit mer noggrann. Även om jag inte var så gammal när jag fick min dotter så tyckte jag att jag rätt fort såg äldre ut. Kan ju kanske bli så om man inte får sova på tre år. Jag började investera i lite mer exklusiva produkter och framför allt, började använda ögoncrème. Älskar Rodials Snake eye cream.

Hur är din relation till doft och parfym?

– Dofter är viktiga, tycker jag. De hör ihop med så mycket minnen, platser och människor. Jag själv gillar lite tyngre dofter och använder just nu en patchoulidoft från Le Labo som jag precis köpte i Los Angeles. Älskar också Diptyques Do son.

En produkt du inte kan leva utan?

– Någon form av concealer. Gillar speciellt Glo camouflage från Glominerals som smälter in i huden. Jag klarar mig långt på concealer, tycker man är finast med så lite smink som möjligt. I alla fall till vardags.

Vilka tre produkter lämnar du aldrig huset utan?

– Jag måste alltid ha något för mina läppar eftersom de brukar bli torra. Använder helst Lano-lips Lips + hands + allover. Och Rodials Compact deluxe hd powder för att matta ner huden under dagen. Sedan har jag alltid en läpp-penna med mig. Min favorit nu är Iconic nude från Charlotte Tilbury. Älskar så många produkter från Charlotte Tilbury, jag hamstrar allt från bronzers till läppstift hos Net-a-porter.

Vad är skönhet för dig generellt? När känner du dig som vackrast?

– Skönhet för mig handlar inte så mycket om utseende. Speciellt inte när det gäller andra människor. Jag tycker att alla kvinnor som är hela och rena, utstrålar värme och har en härlig energi blir vackra. Mot mig själv är jag däremot mycket hårdare. Skulle säga att jag känner mig vackrast när jag mår som bäst i mig själv och det gör jag när jag är med vänner och familj som jag älskar och som älskar mig för den jag är

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar