Zucchinikräm med mascarpone och rostade mandlar
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Grillad zucchini blir till en riktigt god zucchinikräm med mascarpone och rostade mandlar. Servera med grillat bröd och njut.
Annons
Zucchinikräm med mascarpone
Den grillade zucchinin ger en härligt rökig umamismak.
Annons
6 portioner
Du behöver:
2 små zucchini
Lite olivolja
1 hel vitlök
250 g mascarpone
75 g parmesan
1 msk saft av citron
2 tsk finriven citronzest
Salt och peppar
Tillbehör:
6 skivor bröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
50 g mandel
½ ekologisk citron
1 näve färsk oregano
Gör så här:
- Skölj zucchinin och halvera på längden. Gnid den med olivolja. Grilla på låg värme på grillen eller i grillpanna, tillsammans med en hel vitlök. Vitlöken kan behöva mer tid än zucchinin. Låt zucchini och vitlök svalna helt. Hacka zucchinin fint, pressa ut vitlöksklyftorna ur skalen och hacka dem fint.
- Rör ihop mascarponen med zucchini, vitlök och finriven parmesan. Krydda med citronsaft, citronzest, salt och peppar.
- Ringla olivolja över brödskivorna och grilla på grillen eller i grillpanna. Gnugga bröden med en halverad vitlöksklyfta och salta. Rosta mandlarna i en torr stekpanna.
- Lägg upp zucchinikrämen i en skål. Toppa med mandlar, rivet citronskal och oregano. Använd zucchinikrämen som topping eller dipp till brödet.
Foto: Lene Samsø
Annons