Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Zeta lanserar bredbar olivolja

20 feb, 2018 
Zeta lanserar bredbar olivolja.
Gillar du att doppa bröd i olivolja? Nu lanseras en ny produkt på den svenska marknaden; bredbar olivolja! Ett veganskt alternativ till smör på mackan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nyheten BreOliv från Zeta till största delen av extra jungfruolivolja som är naturligt rik på E-vitamin och enkelomättat fett som generellt anses bra för blodfetterna och hjärt- och kärlhälsan.

För att olivoljan ska få en härligt mjuk och bredbar konsistens direkt från kylskåpet tillsätts sheanötsfett samt lite vatten och salt. Sheanöten innehåller nämligen ett fett som har fast form i rumstemperatur.

BreOliv innehåller:

72 % olivolja

18 % sheafett

8,8 % vatten

1,2 % salt

Tog 18 år att urveckla

Zetas grundare Fernando Di Luca kom till Sverige på 1960-talet och det är mycket tack vare honom vår syn på olivolja och hur den ska användas har förändrats.

– När jag flyttade till Sverige såldes olivolja på Apoteket. Det var inget fel med det, för olivoljans hälsoeffekter var sedan länge kända för mig och andra från medelhavsområdet. Jag fick idén om en bredbar olivolja år 2000, och sedan dess har jag arbetat med att utveckla produkten. Det visade sig vara mycket svårare än jag trodde, om man som jag inte ville använda vare sig palmolja eller andra tillsatser, säger Fernando Di Luca.

BreOliv kommer att säljas på Ica, Coop, Hemköp samt Citygross. Priset för en ask på 200 g är cirka 45 kr.

Läs även: Olivolja motverkar inflammation i kroppen

Zeta lanserar BreOliv.
Zeta lanserar BreOliv.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons