Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Zaatarpizza med krispig sallad

08 jul, 2025
Recept på zaatarpizza med krispig sallad
Zaatar är en krydda med ursprung i Mellanöstern och går att använda till mycket – testa vår zaatarpizza så förstår du!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötterBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Zaatarpizza med krispig sallad

Gör din egen zataarkryddblandning eller köp en färdig – otroligt god krydda på en pizza.

Annons

4 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

Zataar:

1 dl sesamfrön
2 msk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
2 tsk flingsalt
4 msk sumak

Pizza:

4 paket färdig pizzadeg
1 ½ dl olivolja

Sallad:

1 gurka
4 tomater
2 paprikor (helst en grön och en röd)
1 lök
1 tsk salt och peppar
4 msk olivolja
1 msk lönnsirap eller granatäppelsirap
3 msk citronsaft
1 tsk chiliflakes

Gör så här:

  1. Zataar: Rosta sesamfröna i en torr panna i cirka 2 minuter tills de knäpperoch börjar dofta. Häll över i en skål och låt svalna. Mortla sesamfröna lätt och tillsätt oregano, timjan och salt. Krossa lätt och rör ner sumaken på slutet.
  2. Pizza: Sätt ugnen på 230°, varmluft.
  3. Kavla ut degen till pizzorna tunt och lägg dem på var sin bit bakplåtspapper. Pressa till degen med fingrarna så att den blir lätt bucklig.
  4. Blanda zaatar med olivolja. Fördela blandningen över pizzabottnarna.
  5. Grädda pizzorna i den heta ugnen, 2 pizzor åt gången, i 6–10 minuter, tills de är gyllene och krispiga.
  6. Sallad: Skär under tiden gurka, tomater och paprika i små kuber. Skala löken och hacka den fint. Vänd runt alla grönsaker i salt, peppar, sirap, olivolja och citronsaft. Strö över lite chiliflakes.
  7. Servera pizzan varm med salladen.
Middag hos Wood #2: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood #2: Chokladbudino

Foto: Columbus Leth

Annons