Za'atar-bakade morötter med hummus

Recept på za'atar-bakade morötter med hummus

Bjud på za'atar-bakade morötter med hummus. Denna supergoda, varma sallad med matig hummus är riktigt god!
04 mars, 2020

2 portioner

Du behöver:

500 g skalade morötter, gärna i olika färger

½ msk olivolja

2 tsk za’atar

Salt och svartpeppar

100 g hummus

75 g granatäppelkärnor

Färsk mynta

2 msk citronsaft

Za’atar:

1 tsk hela spiskumminfrön

1 tsk sesamfrön

1 tsk oregano

1 tsk sumak

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till za’ataren.
  2. Skala morötterna, pensla med olivolja och krydda med za’atar, salt och peppar.
  3. Baka i ugnen på 200° tills de är mjuka.
  4. Ringla över citronsaft.
  5. Lägg upp på en bädd av hummus, strö över granatäpple och mynta och servera.
Recept på za'atar-bakade morötter med hummus

Za’atar-bakade morötter med hummus.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Underbart goda paprikarostade morötter med linser

Bjud på ugnsbakad paprika med mozzarella

Ugnsbakad palsternacka med tomat, linser och nötter

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: