Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Yoghurt med svartvinbärssyltade päron

24 feb, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på yoghurt med svartvinbärssyltade päron
Svartvinbärssyltade päron med yoghurt är en färgglad, lite ovanlig men väldigt god dessert att bjuda på efter en tung måltid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du mangoglass på fem minuterBrand logo
Så gör du mangoglass på fem minuter

Yoghurt med svartvinbärssyltade päron

De röda päronen blir också en god och vacker dessert ihop med grädde eller glass.

Yoghurt med svartvinbärssyltade päron är ett bra avslut på en tung måltid

4 portioner

Annons

Du behöver:

Svartvinbärssyltade päron:

1 ekologisk citron
5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten
4 stjälkar timjan
4 päron

Till servering:

400 grekisk yoghurt, 10%
8 stjälkar timjan, gärna med blommor
2 msk osaltade pistaschnötter utan skal
2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Svartvinbärssyltade päron: Skölj citronen och skär i skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med svartvinbärssaft, vatten och timjan och koka upp. Skala päronen under tiden. Dela dem och gröp ur kärnhuset med en tesked. Lägg päronen i lagen och låt sjuda i 6–8 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt päronen ligga täckta av lagen till servering, minst 2 timmar. Ta upp 1 dl lag och koka ner till hälften. Kyl till servering.
  2. Servering: Lägg upp yoghurt i skålar, toppa med avrunna päron, lite reducerad lag, timjan och hackade pistaschnötter. Ringla över ett par droppar honung och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons