Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Whipped Nutella är drycken du inte vill missa

27 apr, 2020 
Av
Lystring alla som älskar hasselnötskräm! Det finns en dryck som heter whipped Nutella och den är superenkel att fixa hemma. Så här gör du.
Annons

Den virala trenden att vispa goda saker med grädde och röra ut dem med iskall mjölk bara växer. Efter dalgona coffee och whipped strawberry milk kommer nu whipped Nutella. Vad annars? 

Fluffig dryck trendar

Trenden med fluffig dryck startade tidigare i år på Tiktok och Instagram när inlägg med den koreanska kaffedrinken dalgona coffee blev virala under hashtaggen #dalgonacoffeechallenge. Ett vispat fluff bestående av snabbkaffe, socker och hett vatten lades på toppen av ett glas mjölk med is. Resultatet blev som en krämig islatte med – fluff. 

Det dröjde  inte länge innan sötade varianter på samma tema presenterades, vi har tidigare nämnt den rosa succéen whipped strawberry milk. Och nu är det alltså dags för Nutellavarianten. 

Så här gör du whipped Nutella

Att hoppa på trenden whipped Nutella är mycket enkelt. Så här gör du:

1. Vispa en rågad matsked Nutella med knappt en deciliter vispgrädde tills du får ett fluff.

Annons

2. Dekorera kanten på ett glas med Nutella.

3. Fyll glaset med is och häll på mjölk. Lämna plats för fluffet.

4. Toppa glaset med Nutellafluff och – om du vill – ett Nutellafyllt kex till exempel en mini-Kinder.

5. Rör runt i glaset med ett sugrör, drick och njut!

Hasselnötskräm utan palmolja

Nutella är klassikern bland hasselnötskrämer men långt från den enda på marknaden. Om du vill undvika palmolja kan du testa en annan hasselnötskräm, till exempel från Kung Markatta, Paolos eller Renée Voltaire. Om du vill ha en hasselnötskräm med mindre socker finns varianter från Healthy Co och Barebells, med flera.

Källa: Delish

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons