Vit sparris med citronsås och räkor

Recept på vit sparris med citronsås och räkor

Betina Hastoft
Får du tag på vit sparris så är lyxen ett faktum! Avnjut i sällskap med en frisk citronsås, räkor och färska rädisor.
29 juni, 2021
0:39

Efter reklamen: Recept på primörsallad med färskpotatis – perfekt till midsommar

(0:39)

Vit sparris med citronsås och räkor

Bästa och enklaste förrätten!

Bjud på vit sparris med citronsås och räkor
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

16 vita sparrisar
½ tsk salt
1 tsk socker
1 tsk smör

Citronsås:

2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
1 citron, rivet skal och pressad saft av ½ citron
Salt och nymald svartpeppar
½ kruka hackad gräslök

Till servering:

200 g färska skalade räkor
8 rädisor
1 kruka körvel
Bröd

Gör så här:

  1. Skölj den vita sparrisen och skala med potatisskalare från under toppen och nedåt. Skär av den nedre träiga delen.
  2. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten och socker. Lägg ner sparrisarna tillsammans med smör och låt koka i cirka 3–5 minuter, beroende på tjocklek. Häll av vattnet och låt sparrisarna svalna i kastrullen.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen, spara lite gräslök till garneringen, smaka av med salt och peppar. Lägg sparrisen på tallrikar, klicka över sås och toppa med färska räkor, skivade rädisor, gräslök och körvel. Servera med bröd.

Recept: Emma Martiny, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Nina Malling

Missa inte

Krämig pärlgrynsrisotto med krispig grön sparris

Risotto 2.0!

4 enkla och lyxiga recept med sparris

Vi får inte nog av sparris just nu!

Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg

Frasiga sparrisar som doppas i krämigt ägg.