Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!

11 maj, 2018
AvThowe Wagner Larsson
Veganska chokladtryfflar – gjorda på avokado!
Underbart goda chokladtryfflar med avokado som är väldigt enkla att göra! De är dessutom gluten- och laktosfria, veganska och fyllda med nyttiga fetter. Perfekt när sötsuget sätter in!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

2 skalade avokado

3,5 dl chocolate chips (mjölkfria chokladknappar)

1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt

1 krm havssalt

1 dl kokosflingor

Gör så här:

  1. Mixa avokadoköttet i en mixer till en slät smet.
  2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
  3. Blanda avokado, choklad, vaniljsocker och salt. Låt stå i kylskåpet i minst två timmar, gärna över natten.
  4. Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna. Förvara i kylen.

Recept: Vegansk chokladmousse på tre ingredienser

Vegansk chokladmousse på tre ingredienser.
Vegansk chokladmousse på tre ingredienser.

Foto & recept: What The Fork Food Blog

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons