Veganer har skapat en egen meny på Max: "Ju mer slask och kladd desto bättre!"

Utbudet av vegansk mat är ganska skralt på snabbmatkedjornas menyer, och då gäller det att vara påhittig för att få variation. Men nu har en inofficiell Max-meny blivit väldigt populär – efter ett tips i en facebook-grupp.
31 januari, 2017
max_oumph

Foto: Ur Facebook-gruppen ”Vad lagar du för veganmat idag?”

I olika vegan-forum på nätet vimlar det av bilder på den så kallade oumph-lådan från Max, ett hopplock som har kommit att bredda det veganska utbudet på menyn – åtminstone inofficiellt.

Mirella Ella Salminen är en av veganerna som har testat kombinationen, och även om det finns en oumph-burgare i sortimentet på Max föredrar hon lådan.

– Jag kan tycka att det blir väldigt slaskigt och kladdigt att äta oumph i en burgare eftersom det inte är en kompakt biff. Jag fick tipset av den här kombon och var tvungen att testa. När man har oumph i en låda med pommes och massa dressing och sallad blir det mer motsats effekt: ju mer slask och kladd desto bättre!

Vem som först kom på att man kunde be om denna veganska kebabtallrik bestående av äggfri majonnäs, oumph, sallad och jalapeños är svårt att säga. Men beställningen har blivit så pass vanlig på Max att ryktet till och med har nått Sverigechefen Christoffer Bergfors.

– Jag har själv testat den, och den är jäkligt god, säger han.

Huruvida Max kommer att ta in oumph-lådan i sortimentet framöver är dock inte bestämt, men om man får tro Christoffer Bergfors är det inte en omöjlighet.

– Vi får se om efterfrågan är nog stor för att ta in något liknande i framtiden.

Det ska du be om i kassan:

  • Oumph, rödlök, isbergssallad, tomat och jalapeños (alltså en BBQ Sandwich utan bröd)
  • Äggfri majonnäs
  • Crispy fries (i vissa av restaurangerna förekommer samfritering, fråga därför i kassan om dina pommes friteras i egen fritös om du är vegan)

Uppdaterat! Nu är Oumph-lådan på Max officiell >>