Sommarens godaste vattenmelonsallad med feta

Recept på vattenmelonsallad med feta

GUEDES VALERY
Vattenmelon och fetaost har numera blivit en klassisk kombination och av fullt förståeliga skäl! Det söta med det salta passar så bra ihop!
18 maj, 2021
1:02

Efter reklamen: Så gör du drinken Last night in Sweden

(1:02)

Så gör du vattenmelonsallad med feta

Melon, festaost och mynta smakar himmelskt ihop.

Bjud på vattenmelonsallad med feta
GUEDES VALERY

4 portioner

Du behöver:

500 g vattenmelon (som förvarats i kylen)
10 rädisor
1 rödlök
½ gurka
1 knippe färsk mynta
16 kalamataoliver
200 g vitost, gärna feta
6 msk olivolja
1 tsk akaciahonung
Salt och nymalen peppar

Gör så här:

  1. Dela vattenmelonen, skär bort skalet och tärna köttet i mindre bitar. Tvätta rädisorna och skär i tunna skivor. Skala löken och skär i tunna ringar. Tvätta gurkan och skiva tunt.
  2. Skölj myntan och hacka grovt. Skölj oliverna men lämna dem hela. Blanda allt på en stor skärbräda. Smula fetaost över, droppa olivolja och ringla lite honung över. Krydda med salt och peppar och förvara svalt fram till servering.

Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes

Missa inte

Grillad vattenmelon med fetaost och mynta

Att grilla vattenmelon är en riktig höjdare!

Sommarkänsla! Fem frozen drinks med vattenmelon

En frozen margarita, tack! Eller två!

Grillade rödbetspaket med fetaost

Koka rödbetorna innan om du vill spara tid.