Så gör du vattenmelonsallad med feta
Melon, festaost och mynta smakar himmelskt ihop.
4 portioner
Du behöver:
500 g vattenmelon (som förvarats i kylen)
10 rädisor
1 rödlök
½ gurka
1 knippe färsk mynta
16 kalamataoliver
200 g vitost, gärna feta
6 msk olivolja
1 tsk akaciahonung
Salt och nymalen peppar
Gör så här:
- Dela vattenmelonen, skär bort skalet och tärna köttet i mindre bitar. Tvätta rädisorna och skär i tunna skivor. Skala löken och skär i tunna ringar. Tvätta gurkan och skiva tunt.
- Skölj myntan och hacka grovt. Skölj oliverna men lämna dem hela. Blanda allt på en stor skärbräda. Smula fetaost över, droppa olivolja och ringla lite honung över. Krydda med salt och peppar och förvara svalt fram till servering.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes