Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Varm roséglögg med nöt- och fröpanerade ostar

08 dec, 2022 
AvAnna Wendt
Så gör du varm roséglögg med nöt- och fröpanerade ostar
Ost och glögg går hand i hand! Så bjud på varm roséglögg med nöt- och fröpanerad ostar på adventsminglet.
Annons
God glubbel med en twistBrand logo
God glubbel med en twist

Varm roséglögg med stjärnanis och apelsin

Godaste glöggen gör du själv, och gärna på rosé – trendigt och elegant!

10 personer

Du behöver:

1 ½ apelsin, skalet
1 flaska rosévin (75 cl)
1 ½ dl strösocker
2 stjärnanis
5 kardemummakapslar eller 1 tsk stötta hela kardemummakärnor
1 kanelstång

Gör så här:

  1. Skär apelsinskalet i strimlor. Häll vinet, socker och kryddor i en kastrull. Lägg i apelsinskalet och låt sjuda i cirka 2 minuter tills sockret smält. Låt svalna något, häll upp i glas.

Nöt- och fröpanerade ostar

Ost är utsökt till glögg, och med knaprig sötsalt panering blir dessa godbitar helt oemotståndliga.

10 personer

Du behöver:

1 liten camembert
1 liten brieost
1–2 dl hackade nötter och frön
1–2 dl hackad torkad frukt, t ex torkade aprikoser, sultanrussin, tranbär, blåbär och fikon.

Gör så här:

  1. Skär ostarna i munsbitar och vänd dem i hackade frön och nötter. Lägg dem på ett fint fat.

Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons