Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Varm äppelglögg

01 nov, 2022 
AvMatilda Klang
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på varm äppelglögg
Varm äppelglögg är ett friskt alternativ till den klassiska glöggen – även för den som kanske inte är så förtjust i just glögg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GTBrand logo
Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GT

Varm äppelglögg

Glöggextrakt finns att köpa färdigt, annars kan du göra eget genom att hälla vodka över färsk ingefära, kardemummakapslar, pomeransskal, kanelstång och kryddnejlikor och låta dra i några dygn.

Varm äppelglögg är en god variant av den klassiska glöggen

2 portioner

Annons

Du behöver:

3 dl äppeljuice
2 msk vitt glöggextrakt eller glöggessens
1 litet äpple
1 msk torkade tranbär

Gör så här:

  1. Koka upp äppeljuice och glöggextrakt. Skär äpplet i små tärningar och fördela äppeltärningarna och tranbären i 2 glas.
  2. Häll över den rykande heta äppeldrycken och servera genast.

Foto: Linda Arvidsson, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons