Varm äppelglögg

Recept på varm äppelglögg
Varm äppelglögg är ett friskt alternativ till den klassiska glöggen – även för den som kanske inte är så förtjust i just glögg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GTBrand logo

Gin & Tonic spetsad med glögg – så gör du årets juligaste GT

Varm äppelglögg

Glöggextrakt finns att köpa färdigt, annars kan du göra eget genom att hälla vodka över färsk ingefära, kardemummakapslar, pomeransskal, kanelstång och kryddnejlikor och låta dra i några dygn.

Varm äppelglögg är en god variant av den klassiska glöggen

2 portioner

Du behöver:

3 dl äppeljuice
2 msk vitt glöggextrakt eller glöggessens
1 litet äpple
1 msk torkade tranbär

Gör så här:

  1. Koka upp äppeljuice och glöggextrakt. Skär äpplet i små tärningar och fördela äppeltärningarna och tranbären i 2 glas.
  2. Häll över den rykande heta äppeldrycken och servera genast.

Foto: Linda Arvidsson, Betina Hastoft