Världens vackraste mat – sushikonst som slår det mesta

Världens vackraste mat – sushikonst som slår det mesta

Kan det här vara världens vackraste mat? Oavsett om du gillar att äta sashimi eller inte så är det svårt att inte bli helt tagen av dessa överjordiskt vackra sushirätter signerade en japansk sushikock som gör succé på Instagram.
18 mars, 2019

Det heter ju att man äter med ögonen, men så finns det mat som är för vacker för att ätas upp. En japansk sushikock som på Instagram går under namnet @mikyoui00, gör helt otrolig konst av rå fisk. Hans konstverk består av tunt skuren färsk rå fisk – sashimi – och andra ätbara detaljer. Men om man fick ett av de här fantastiska konstverken på bordet skulle det verkligen ta emot att sätta pinnarna i sushin. Vem vill slita hornet av en vacker enhörning eller dra håret av en vacker sagoprinsessa bara för att man är hungrig?

Enligt Bored Panda var det när han skulle lära sin son att skära och lägga upp sashimi som Mikyuo fick idén att utveckla sitt eget jobb till en konstform. Något som började som en lek med sonen har utvecklats till ett instagramkonto som nu följs av drygt 30 000 personer, en siffra som hela tiden ökar. Han lärde sig några tekniker från filmer på Youtube, men har också utvecklat egna tekniker för att få fram bilderna.

Drakar, fåglar och kvinnor – av fisk

Och går man in och tittar på bilderna är det svårt att sluta. De vackra fåglarna, drakarna, kvinnorna och blommorna är nästan hypnotiserande att titta på. Se och njut!

Här har det naturliga mönstret i laxens kött fått bli mönster i krigarens klädnad.

En pilbåge av grönsaker blev pricken över i.

En flicka och hennes enhörning.

Små bläckfiskarmar blev tillsammans med örter spännande växter kring draken.

Laxen har blivit eld.

Det vackra vita fiskköttet transformerades till en fredsduva.

Kanske en sushitallrik att bjuda på när du gifter dig?

Ätbara blommor kröner den vackra flickans långa hår.

En underskön trana av vit fisk med en detalj av röda romkorn.

Även den vackra krigarens långa svärd är gjort av fisk.

Den änglalika kvinnan har fått ett hår av mycket finskuren vit fisk.

Även om du inte kommer upp i Mikyous nivå finns det ingen anledning att inte göra maten vacker. Om du söker på ”sushi art” på Youtube finns många filmklipp där du lär dig pimpa din egen hemmagjorda sushi.

Se mer fantastisk sushikonst på Mikyous Instagram.

 

Läs mer:

Så lyckas du med sushiriset – kockens bästa tips

Sushi som ser ut som riktig fisk

De godaste tipsen på hemgjord sushi