Vårig vegopizza med tomat, zucchini och grönmögelost

Recept på vårig vegopizza

Söta tomater, frisk zucchini och salt grönmögelost passar extra bra tillsammans, testa dem på vår pizza!
03 februari, 2021

Vårig vegopizza med tomat, zucchini och grönmögelost

Våren börjar närma sig och varför inte smygstarta med en vårig vegopizza? Grönmögelost är en succé på pizza och lyxa till det lite extra genom att göra din egen tomatsås.

Så gör du vårig vegopizza med tomat, zucchini och grönmögelost

Du behöver:

1 sats pizzadeg

Grundrecep pizzadeg>>

Tomatsås:

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk konserverade hela tomater
3 msk tomatpuré
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk socker
2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 msk torkad oregano

Topping:

100 g rucola
150 g körsbärstomater
1 zucchini
100 g grönmögelost

Gör så här:

  1. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i bitar och mixa den tillsammans med alla ingredienser förutom kryddor i en matberedare. Smaka sedan av såsen av med socker, salt, peppar och oregano.

  2. Skölj rucola, skär körsbärstomater i bitar. Skär tunna skivor av zucchini med osthyvel eller mandolin. Kavla ut 4 pizzor av pizzadegen. Bred på tomatsås och fördela tomater, zucchini och smulad grönmögelost ovanpå. Lägg pizzorna på förvärmd plåt eller pizzasten och grädda i ugnen i 12–15 minuter på 220° tills de är spröda. Strö över rucola och servera genast.

LÄS MER: Pizza med taleggio, potatis och tryffelhonung