Pizza bianco med taleggio och tryffelhonung

Pizza bianco med taleggio och tryffelhonung.

Härlig pizza med taleggio, potatis och tryffelhonung. Sött och salt i en ljuv kombination. Passar perfekt till förrätt!
20 september, 2017

Tid: 1 timme

Du behöver:

1/2 sats pizzadeg och tomatsås, se grundrecept här >>

Topping:

4–5 fasta potatisar

3 dl crème fraiche

2 dl finriven parmesan

2 msk olivolja

150 g taleggio

salt och nymalen svartpeppar

några kvistar timjan

1 msk tryffelhonung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Gör pizzadegen enligt receptet.

Tvätta potatisarna, skär dem mycket tunt, gärna på en mandolin, och lägg dem i kallt vatten i några minuter. Blanda riven parmesan med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll av potatisvattnet och blanda skivorna med en skvätt olivolja. Krydda med salt och peppar.

Kavla ut fyra runda små pizzor med ca 15 cm i diameter.

Skär taleggion i tunna skivor. Bred pizzorna med parmesankrämen, lägg på taleggio, toppa med potatis och pensla med olivolja.

Baka i ugnen i ca 10 minuter, till potatisen är krispig och botten genombakad. Ringla över honung och strö över blad av timjan.

Pizza bianco med taleggio och tryffelhonung.

Pizza bianco med taleggio och tryffelhonung.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: