Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Våffeljärn, bunkar och vispar – allt du behöver till våffeldagen!

13 mar, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Shoppa allt du behöver till våffeldagen!
Matiga eller söta, frasiga eller belgiska. Hur du än vill ha dina våfflor har vi prylarna. Det kanske blir i år du testar att grädda våfflorna över en öppen eld eller gör bubbliga våfflor bara för att du inte har gjort det förut. Oavsett vilket så önskar vi smaklig våffla!
Annons

Den 25 mars är det våffeldagen och det börjar bli läge att se över innehavet av våffeljärn och prylar som behövs inför denna kulinariska högtidsdag. Varför inte göra våffeldagens våfflor till en hel måltid och inte bara äta dem som efterrätt? En matigare våffla med räkor, gräslök och gräddfil till huvudrätt och en klassiker med sylt och grädde till dessert blir en middag man står sig länge på.

Vill du göra klassiska svenska våfflor eller de lite tjockare belgiska? Här finns det järn som både gör vanliga och lite roligare och annorlunda våfflor.

1. Bubbelvåffeljärn från Nordic Ware

Våffeljärn för bubbliga våfflor.

Bubbliga våfflor för en roligare våffeldag! Järnet från Nordic Ware värms upp på spisen istället för att det går på el, men går inte att använda på induktionshäll.

Annons

2. Våffeljärn i gjutjärn från Skeppshult

Våffeljärn i gjutjärn från Skeppshult.

Ett gammaldags våffeljärn i gjutjärn från Skeppshult som du värmer på spisen. Du kan använda den på vilken värmekälla som helst, även induktionshäll, till och med över öppen eld.

3. Vinnarjärn från Wilfa

Våffeljärn från Wilfa som vunnit bästa våffeljärn i många test.

Perfekta frasvåfflor gång på gång. Våffeljärnet från Wilfa har vunnit många tester under flera år. Det har sex extra djupa hjärtan och det medföljer en fiffig slev att hälla smet med.

Annons

4. Våffeljärn i gjutjärn med långt handtag från Espegard

Våffeljärn från Espegard med långt handtag för att kunna göra våfflor över öppen eld.

Ska du göra våfflor över öppen eld kan det vara skönt med ett längre handtag, som det här från Espegard, så att du inte behöver sticka in näven i lågorna.

5. Dubbelt våffeljärn från Åviken

Dubbelt våffeljärn från Åviken.

Är man fler än en kan det vara bra med ett dubbelt våffeljärn som kan leverera två våfflor i taget. Åvikens dubbla järn har termostat och en grön lampa som tänds när våfflorna är klara.

Annons

6. Dippersjärn från Nordic Ware

Våffeljärn för dippersvåfflor.

Våffeljärnet från Nordic Ware värms på spisen och gör smarta våfflor med en form som passar utmärkt att doppa i chokladsås, honung, Nutella eller något annat gott.

7. Våffeljärn för belgiska våfflor från Princess

Smidigt våffeljärn för belgiska våfflor från Princess.

Om du vill göra belgiska våfflor kan du använda det här lilla smidiga våffeljärnet från Princess som du vänder efter halva gräddningen för ett jämnare resultat.

Annons

Bunkar, vispar och slevar för en smidig våffeldag

Utan bra redskap kan våfflor bli en kladdig historia. Här kan du hitta alla fiffiga prylar du behöver för att lyckas med dina våfflor.

1. Skål från Gerbera

Blå terrakottaskål från Gerbera.

En mixskål med hällpip från Gerbera, som finns i flera färger. Skålen är gjord i glaserad terrakottalera.

2. Spillkum från Paradisverkstaden c/o Lantliv

Spillkum från Paradisverkstaden c/o Lantliv.

En vacker handdrejad skål med hällpipar på båda sidorna från samarbetet mellan Paradisverskstaden och Lantliv. Finns i flera olika storlekar och även i vitt.

Annons

3. Tillbringare från Mason Cash

Tillbringare från Mason Cash.

Att vispa ihop våffelsmeten i en stor och vid tillbringare är smart eftersom det blir lätt att hälla ner smeten i järnet. Den här tillbringaren kommer från Mason Cash och finns i flera färger.

4. Ballongvisp från Cuisipro

Ballongvisp de luxe från Cuisipro.

En riktig turbovisp! Ballongvispen från Cuisipro är uppgraderad med en trådboll i mitten som också rör sig när man vispar och vispar in ännu mer luft i smeten.

Annons

5. Soppslev från Fiskars

Soppslev från Fiskars.

Lättdiskad soppslev från Fiskars. Sleven är formad så att du lätt kan hälla ur smeten utan att det droppar och rinner efter.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons