6 goda recept inspirerade av TV-serier

Goda recept inspirerade av TV-serier.

Streama och ät. Livet framför TV-serierna blir ännu roligare med middagen kärleksfullt tillägnad din favorit, serverad på en bricka i soffan eller sängen.
10 januari, 2019

1. Meatball sub från ”Vänner”

Meatball sub från "Vänner".

Meatball sub från ”Vänner”.

Alla är vi vänner med Vänner! Joey Tribbiani älskar dock sin meatball sub nästan mer än sina vänner. Gör det riktigt italienskt med tomatsås och mozzarella, serverat i 90-talets favoritbröd ciabatta.

Till receptet >>

2. Gumbo från ”True Detective”

Gumbo från "True Detective".

Gumbo från ”True Detective”.

Gumbo är en typisk sydstatsgryta med okra som kan varieras på många sätt, här med skaldjur. Hyllade kriminalserien ”True Detective” utspelar sig i Louisiana där uttrycket ”First you make a roux” betyder att man tillagar en gryta i en fett- och mjölblandningsbas som fått småkoka till en mjuk brun färg: en roux.

Till receptet >>

3. Våfflor från ”Stranger Things”

Våfflor från "Stranger Things".

Våfflor från ”Stranger Things”.

”Stranger Things” är härlig skräck i 80-talsanda som man vill sträcktitta på samtidigt som man njuter av våfflor, precis som Eleven i serien.

Till receptet >>

4. Smörrebröd från ”Bron”

Smörrebröd från "Bron".

Smörrebröd från ”Bron”.

Våra kära grannar danskarna älskar sina smörrebröd och det gör vi också! Prova egna påläggsidéer eller gör så här. Och ja, det går ju väldigt mycket snabbare om du köper brödet.

Till receptet >>

5. Barbequeribs från ”House of Cards”

Barbequeribs från "House of Cards".

Barbequeribs från ”House of Cards”.

Presidenten Frank Underwood i serien ”House of Cards” äter helst ribs från Freddy’s BBQ Joint. Vi vill också ha en kompis med ribs-restaurang! Gott med len pumpa till.

Till receptet >>

6. Arepas från ”Narcos”

Arepas från "Narcos".

Arepas från ”Narcos”.

Arepas är mycket populärt i Colombia och äts naturella eller med topping eller med fyllning. För många av oss är det tillräckligt spännande att prova något nytt i matväg, vi behöver inte leva som Pablo Escobar.

Till receptet >>

Recept och styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: