Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tortillas med kyckling, salsa och chilisås

10 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept tortillas med kyckling, salsa och chilisås
Färgglada, matiga tortillas med kyckling, frisk mangosalsa och chilisås – ett lite lyxigare alternativ på tacokvällen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Tortillas med kyckling, salsa och chilisås

Kryddig kyckling, spröd kål och sötsyrlig salsa – det här kommer att bli en favorit.

Så gör du tortillas med kyckling, salsa och chilisås

4 portioner

Du behöver:

2 cm färsk ingefära
2 msk farinsocker
1 msk majsolja
2 msk sojasås
4 kycklingbröstfiléer

Mangosalsa:

2 mogna mangor
½ ananas
1 kruka koriander
1 grön chili grön chilisås
6 färska chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 kruka citronmeliss
3 ekologiska limefrukter
1 tsk honung

Till servering:

1 lila spetskålshuvud
8 tortillas

Gör så här:

  1. Skala och finriv ingefäran. Rör ihop ingefära, farinsocker, olja och soja till en marinad. Lägg kycklingen i marinaden, täck över låt dra minst 1 timme i kyl, gärna över natt.
  2. Värm ugnen till 200°. Stek kycklingen i en panna så den får en fin yta. Lägg sedan i ett ugnsfast fat och stek färdigt i ugnen i cirka 20 minuter, tills kycklingen är genomstekt och köttsaften klar utan rosa inslag. Skär sedan i tunna skivor.
  3. Mangosalsa: Skala mango och ananas och skär i små tärningar. Skölj och finhacka koriandern. Skölj och skär chilin i skivor, ta bort kärnhuset om du inte vill ha så stark smak. Vänd ihop mango, ananas och chili till en salsa.
  4. Grön chilisås: Skölj och finhacka chilifrukterna, ta bort kärnhusen om du inte vill ha så stark smak. Skala och pressa vitlöken. Skölj och plocka citronmelissen. Skölj och finriv skalet på limefrukterna, pressa ur saften. Mixa limesaft och -skal med chili, vitlök, citronmeliss och honung till en grov pesto.
  5. Ta bort de yttersta bladen på spetskålen och finhacka den. Värm tortillabröden. Toppa bröden med kål, kyckling, salsa och chilisås.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons