Bjud på elegant torsk crudo

Recept på torsk crudo

Columbus Leth
Torsk crudo är en lättlagad förrätt med torskrygg, körsbärstomater, radicchio och rödlök. Elegant och lyxigt!
10 januari, 2022
0:45

Efter reklamen: Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färg

(0:45)

Torsk crudo

Elegant, lyxigt, lättlagat, smakrikt – precis som man vill ha det!

Starta middagen med torsk crudo
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

250 g torskrygg
Salt
Rosépeppar
1 ekologisk citron
3 msk olivolja
1 rödlök
6 körsbärstomater
1 radicchio
1 näve färsk timjan

Gör så här:

  1. Vira torsken ordentligt i plastfolie och lägg den i frysen i 24 timmar. Ta ut fisken från frysen och skär den i tunna skivor medan den är fryst.
  2. Lägg ut skivorna på tallrikar, strö över salt, nymalen rosépeppar och fint rivet citronskal och ringla över citronsaft och olivolja. Låt torsken dra i cirka 30 minuter i kylen.
  3. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Lägg lökringarna i en sil och häll kokande vatten över dem. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Ansa radicchio och timjan.
  4. Fördela lökringarna över fisken tillsammans med tomatskivorna, radicchio och timjan, och servera direkt.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth