Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto

Recept på tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto

Våfflor är så mycket mer än grädde och sylt. Damma av våffeljärnet och tänk utanför boxen till middag ikväll. Här är de nya våffelrecepten att testa!
05 februari, 2021

Tomatvåfflor med mozzarella och tomatpesto

Maxad smak och färg med tomat i såväl smet som topping.

4 portioner

Du behöver:

50 g smör
2 dl standardmjölk
3 ½ msk (50 g) koncentrerad tomatpuré
2 ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver

Tomatpesto:

3 stjälkar färsk timjan
100 g soltorkade tomater i olja
2 sardeller (kan uteslutas)
2 msk färskpressad citronsaft
½ dl olivolja
2 msk pinjenötter
15 g parmesan
Salt och svartpeppar

Topping:

125 g körsbärstomater
1 litet knippe färsk basilika
2 mozzarellor

Gör så här:

  1. Smält smöret och häll det i en blender med mjölk, tomatpuré och ägg. Mixa till slät konsistens. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och häll ner i blendern. Mixa 1 minut och låt sedan smeten vila i 15 minuter.

  2. Skölj timjan och hacka i en minihackare tillsammans med övriga ingredienser till peston. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj tomater och basilika. Skär eller riv mozzarella i mindre bitar. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Fördela pesto på våfflorna, toppa med mozzarella, tomater och basilika och servera genast.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann

LÄS MER:

10 enkla recept med en burk tomater