Tigerkaka med choklad och saffran
Saftig kaka med mycket smör och smak av både choklad och saffran.
8 portioner
Du behöver:
200 g mjukt smör
210 g (2 dl) socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
240 g (4 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk kakao
½ g stött saffran

Rocky road med lakrits – så gör du dem
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° och smörj och bröa en kakform. Vispa smör, socker och vaniljsocker lätt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta/vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken.
- Häll över hälften av smeten i en annan skål. Vänd ner siktad kakao i den ena och saffran i den andra och rör om. Häll omväxlande ljus och mörk smet i kakformen för att skapa ett mönster. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen på galler.
Foto: Peter Kam