Tigerkaka med choklad och saffran

Recept på tigerkaka med choklad och saffran

Peter Kam
Tigerkaka är en klassiker från barndomen och nu har vi tagit den till nästa nivå – med choklad och saffran!
06 september, 2022
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta
1:08

Efter reklamen: Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

(1:08)

Slå på ljud

Tigerkaka med choklad och saffran

Saftig kaka med mycket smör och smak av både choklad och saffran.

Här är receptet på tigerkaka med choklad och saffran
Peter Kam

8 portioner

Du behöver:

200 g mjukt smör
210 g (2 dl) socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
240 g (4 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 msk kakao
½ g stött saffran

Rocky road med lakrits – så gör du dem

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° och smörj och bröa en kakform. Vispa smör, socker och vaniljsocker lätt i en bunke med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta/vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken.
  2. Häll över hälften av smeten i en annan skål. Vänd ner siktad kakao i den ena och saffran i den andra och rör om. Häll omväxlande ljus och mörk smet i kakformen för att skapa ett mönster. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt svalna i formen på galler.

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Se klippet här!

Foto: Peter Kam