Smakprov från Tareq Taylors kokbok

”Mat som gör gott” (Bonnier fakta) av Tareq Taylor.

Om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! Här är två läckra recept från hans kokbok "Mat som gör gott".
06 november, 2017

Den internationellt kända tv-kocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker och jobbat med tv-program som Trädgårdstider, Go’kväll och Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänts i över hundra länder. I ryggen har han trettio år som kock och driver numera restaurangen Kockeriet i Malmö.

Vinnare av Kockarnas kamp

Tareq har även gjort stor succé i Kockarnas kamp 2017. Från början var åtta proffskockar med och tävlade om den ärofyllda pokalen. I finalavsnittet som sändes den 6 november vann Tareq överlägset mot Richard Waje från Göteborg.

Mat som gör gott

För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. I Tareq Taylors senaste kokbok Mat som gör gott står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus.

Här är två goda recept att testa!

HUVUDRÄTT:

Lammfilé med ugnsbakade grönsaker och örtdressing

Med en god dressing som har köttsaften som bas behöver du ingen separat sås.

Till receptet >>

Lammfilé med ugnsbakade grönsaker och örtdressing.

Lammfilé med ugnsbakade grönsaker och örtdressing.

EFTERRÄTT:

Fruktflan med vaniljkräm

Om du inte vill göra egen vaniljkräm kan du köpa färdig – det blir nästan lika gott.

Till receptet >>

Fruktflan med vaniljkräm.

Fruktflan med vaniljkräm.