Tagliatelle med salsiccia och salvia
Att använda sig av den färska färsen i korvar är ett utmärkt trick för att få en riktigt smakrik pastasås.
4 portioner
Du behöver:
400 g salsicciakorvar
2 msk olivolja, till stekning
2 vitlöksklyftor
2 nävar salvia
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl passerade tomater
Salt och peppar
400 g torkad tagliatelle
Salt och peppar
Till servering:
75 g riven parmesan
Salvia

Krämig spaghetti med räkor och avokadokräm
Gör så här:
- Krama ur färsen ur korvarna, och stek den lätt gyllene i olja i en djup panna. Skala vitlöken, skär i tunna skivor och stek i pannan med färsen i 8–10 minuter. Hacka salvian och oliverna grovt och vänd båda med färsen i pannan. Stek kort och tillsätt sedan passerade tomater. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite kokande vatten. Låt rätten puttra i några minuter, och smaka av med salt och peppar.
- Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan och några små salviablad. Servera genast.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam