Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Tagliatelle med salsiccia och salvia

06 sep, 2022 
AvLouisa Lorang
Recept på tagliatelle med salsiccia och salvia
Servera tagliatelle med en pastasås som fått smak av salsiccia och salvia. En enkel pasta för lata dagar!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Tagliatelle med salsiccia och salvia

Att använda sig av den färska färsen i korvar är ett utmärkt trick för att få en riktigt smakrik pastasås.

Så gör du tagliatelle med salsiccia och salvia

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g salsicciakorvar
2 msk olivolja, till stekning
2 vitlöksklyftor
2 nävar salvia
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl passerade tomater
Salt och peppar
400 g torkad tagliatelle
Salt och peppar

Till servering:

75 g riven parmesan
Salvia

Gör så här:

  1. Krama ur färsen ur korvarna, och stek den lätt gyllene i olja i en djup panna. Skala vitlöken, skär i tunna skivor och stek i pannan med färsen i 8–10 minuter. Hacka salvian och oliverna grovt och vänd båda med färsen i pannan. Stek kort och tillsätt sedan passerade tomater. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite kokande vatten. Låt rätten puttra i några minuter, och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan och några små salviablad. Servera genast.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons