Tagliatelle med salsiccia och salvia

Recept på tagliatelle med salsiccia och salvia

Columbus Leth
Servera tagliatelle med en pastasås som fått smak av salsiccia och salvia. En enkel pasta för lata dagar!
06 september, 2022
Chips med löjromsdipp
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Slå på ljud

Tagliatelle med salsiccia och salvia

Att använda sig av den färska färsen i korvar är ett utmärkt trick för att få en riktigt smakrik pastasås.

Så gör du tagliatelle med salsiccia och salvia
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

400 g salsicciakorvar
2 msk olivolja, till stekning
2 vitlöksklyftor
2 nävar salvia
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl passerade tomater
Salt och peppar
400 g torkad tagliatelle
Salt och peppar

Till servering:

75 g riven parmesan
Salvia

Krämig spaghetti med räkor och avokadokräm

Gör så här:

  1. Krama ur färsen ur korvarna, och stek den lätt gyllene i olja i en djup panna. Skala vitlöken, skär i tunna skivor och stek i pannan med färsen i 8–10 minuter. Hacka salvian och oliverna grovt och vänd båda med färsen i pannan. Stek kort och tillsätt sedan passerade tomater. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och spara lite av pastavattnet. Vänd ner pastan i såsen tillsammans med lite kokande vatten. Låt rätten puttra i några minuter, och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan och några små salviablad. Servera genast.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam