Spaghetti med räkor och avokadokräm
Frisk och krämig pasta med lyxiga räkor och fyllig avokadokräm.

4 portioner
Du behöver:
400 g spaghetti
500 g MSC-märkta stora räkor
Salt och peppar
1 msk olivolja
Avokadokräm:
2 avokador
1 näve färsk basilika
50 g färsk spenat
2 msk olivolja
½ citron
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Färsk basilika
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör sedan avokadokrämen: Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skrapa ur köttet. Mixa avokado, basilika, spenat och olja till en slät kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Skala räkorna och pilla bort tarmen men behåll skalet längst ut på stjärten.
- Använder du stora råa räkor – stek dem snabbt i olja i en panna på hög värme. De är klara när de skiftar färg, steks de för länge blir de sega.
- Vänd ihop den kokta pastan med avokadokrämen, toppa med räkor och basilika och servera.
Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen