Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Tagliatelle med köttfärssås och parmesan

19 apr, 2017
AvRedaktionen
Tagliatelle med köttfärssås och parmesan.
Pasta med köttfärssås är en favorit, gärna tillsammans med ett glas rött vin. Servera pastan med parmesan och en sallad vid sidan om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

600 g blandfärs

2 gula lökar (strimlade)

2 vitlöksklyftor (hackade)

smör (till stekning)

2 burkar hela tomater (à 400 g)

1 dl rödvin

1 dl hönsbuljong

1 msk worcestershiresås

1/2 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och finhackad)

salt och grovmalen svartpeppar

1 msk timjan

2 tråg färsk pasta

olivolja och salt

Till servering:

1–2 dl parmesan (hyvlad)

Gör så här:

  1. Bryn färsen i lite smör tillsammans med löken.
  2. Tillsätt tomater, rödvin, buljong, worcestershiresås och hackad chili.
  3. Låt puttra i 10 min, krydda sedan med salt, peppar och timjan.
  4. Låt småkoka ytterligare ca 15–20 min på låg värme.
  5. Koka pastan i saltat vatten med lite olivolja tills den blir al dente. Häll av vattnet.
  6. Servera pastan med köttfärsen och hyvlad parmesan tillsammans med sallad på en assiett vid sidan om.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons