Tacofilé med grönsakssalsa
03 feb, 2025
Låt fredagstacon sätta smak på kycklingen och servera med en färggrann grönsakssalsa och vitlökssås.
Annons
Tacofilé med grönsakssalsa
Krydda kycklingen på tacovis. Servera med vitlökssås och salsa.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
1 msk kinesisk soja
½ påse (14 g) taco kryddmix
1 msk olja
Vitlökssås:
3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm salt
Salsa:
250 g tomater
1 gurka
2 paprikor
1 rödlök
230 g kokta svarta bönor
1 finstrimlad färsk röd chili
30 g mâchesallad
Dressing:
2 msk olja
1 msk vinäger
½ tsk salt
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Blanda filéerna med soja och tacokrydda. Bryn i olja i en stekpanna, lägg över på ett ugnsfat. Ugnsstek i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta.
- Blanda vitlökssåsen.
- Skär grönsaker och lök till salsan i småbitar. Skölj bönorna och blanda med chili, grönsaker och sallad. Blanda dressingen och häll över.
- Skiva kycklingfiléerna. Servera med salsa och vitlökssås.
Foto: Lisa Björner
Annons