Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Surdegens dag

13 apr, 2012 
AvRebecca Wictor
Lördagen den 14 april är numera ägnad åt vår populära surdeg. För att fira det har OHB Nordica återupplivat det så kallade surdegsbrevet – fast online. Tanken är att du ska dela med dig av din surdeg och sen följa degens liv på nätet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Firar du surdegens dag?
Firar du surdegens dag?

Det sägs att det första surdegsbrevet tog fart för en sisådär sex tusen år sedan. Det startades i Egypten och blev snabbt ett populärt fenomen. Då skickades den i en kruka. Nu tar OHB Nordica surdegstrenden till en ny nivå och startar surdegsbrevet.se. På hemsidan registrerar du dig själv och din surdeg, sen kan folk be om en del av din deg. När du skickat iväg den ska mottagaren registrera det på hemsidan och du ska kunna följa din deg.

De har ävenbett Urban Deli och ”Kalasgott” att starta varsin deg som allmänheten kan ta del av via hemsidan.

Annons

– Snart är Levain-brödet lika populärt som Skogaholms-limpan. Vår ambition är att skapa och levandehålla surdegskedjor som går över geografiska gränser, säger Sara Frelin Ekvall, kommunikationsansvarig på OHB Nordica.

I samband med det släpper OHB Nordica även sin Hercules. En kraftfull köksmaskin som de menar passar bra till surdegsbaket.

Om ni inte redan har en surdeg så kan ni alltså gå in på surdegsbrevet.se och be om en.

Trevlig surdegsdag!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons