Supergod bakad ricotta med tomater

  • AvRedaktionen
Recept på bakad ricotta med tomater
Låt osten stå i fokus! Denna bakade ricotta med tomater är krämig, supergod och perfekt som tillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 portioner

Du behöver:

600 g färsk ricotta

1 tsk färsk repad timjan

40 g hackade kalamataoliver

25 g riven parmesanost

1 ägg

Salt, nymalen svartpeppar

Till servering:

Olivolja

125 g körsbärstomater

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Smörj en springform, 20 cm i diameter.
  3. Vänd ihop ricotta med timjan, oliver, parmesan och ägg. Salta och peppra.
  4. Skeda upp röran i formen, grädda i ugnen ca 35 min. Låt svalna.
  5. Ringla över olivolja, toppa med tomater.
Recept på bakad ricotta med tomater
Bakad ricotta med tomater.

Av: Camilla Perez

Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency

LÄS MER: Festpizza med ricotta, citron och kronärtskocka