Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Stockholms bästa asiatiska restauranger – 7 utvalda tips

04 jul, 2025
Stockholms bästa asiatiska restauranger – 7 utvalda tips
Dumplings, ramen, hot pot – det asiatiska köket är stort och smakerna många. ELLE mat & vins redaktör Nami Kawakita delar med sig av de asiatiska restauranger hon väljer att gå tillbaka till om och om igen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Det är ingen brist på bra asiatisk mat i Stockholm och vad som gör en asiatisk restaurang bra är väldigt individuellt. Två saker som jag tycker tyder på att en restaurang är bra är att man rekommenderar den till andra och att man väljer att gå tillbaka gång efter gång. Oavsett om du är på jakt efter Stockholms, och kanske Sveriges, bästa dumplings eller vill ha mer fine dining så delar jag med mig av ett par utvalda asiatiska restauranger i Stockholm som jag väljer att gå till om och om igen.

1. Mormors dumplings

På Södermalm ligger det som många anser vara Stockholms bästa dumplings och jag kan inte annat än hålla med. Lokalen är liten, man får en riktig hål i väggen-känsla, och allt som oftast är det kö. Jag var där efter lunch, men innan middag, och fick bord direkt. Prisvärd mat, stora portioner och det finns faktiskt mycket mer än bara dumplings på menyn. Självklart är dumplings ett måste när man väl är här men kombinera gärna med en nasi goreng eller het mapo tofu.

Mormors dumplings
Mormors dumplings

2. Nem Nem Quan

Genuin vietnames som ligger något undangömd på Åsögatan på Södermalm. Även när det är fullt och man inte bokat bord brukar det märkligt nog alltid lösa sig utan någon längre väntetid. Portionerna är generösa och vällagade. Jag har ätit här i flera år och allt är alltid jättebra men om jag ska rekommendera något så skulle det vara deras räkdumplings, vietnamesiska crêpes och vårrullarna, både de färska och friterade.

Annons

3. Formosa

Formosa är Stockholms första kinesiska restaurang. Både tempo och temperatur är högt här och vid första intrycket kan man bli lite överväldigad av ångan som ryker ur hotpotsen på borden. Men allt är under kontroll, servicen är effektiv och alla som jobbar har stenkoll. Här serveras het hot pot med massor av tillbehör. Vår servitris var också väldigt tydlig med att om det var något vi gillade extra mycket var det bara att säga till så skulle hon hämta mer. Det om något är gästvänlighet.

4. Surfers

Om du gillar att äta på traditionellt kinesiskt vis är det till Surfers du ska gå. Här serveras mat från Mittens rike: Manchuriet, Östkusten, Sydkina, Sydvästra Kina och Sichuan. Kinesisk mat varierar sig enormt mellan de olika regionerna och här får du en unik möjlighet att verkligen åka på en smakresa genom landet. Rätterna är gjorda för att delas med hela bordet och känner du dig vilsen i den stora menyn – be om rekommendationer på vad som bör ätas med vad och hur för bästa möjliga upplevelse.

Surfers
SurfersFoto: Elin, Stureplansgruppen

5. Cong

På Cong i Gamla stan är det drop in som gäller, vilket har funkat fint alla gånger jag varit där. Det är på restauranger som dessa som det utskällda sharing-konceptet funkar som allra bäst. De vietnamesiska rätterna paras ihop med spännande naturviner för en svårslagen match. Tofun med aubergine serveras i en fyllig sojasås med chili och vitlök och är ett bevis på att det inte måste vara för avancerat för att smaka underbart. Överlag är allt på menyn ren magi. Är ni många – beställ in allt på menyn och dela. Allvarligt, ni kommer inte ångra er!

Annons

6. Misshumasshu

Misshumasshu har tagit över hela Birger Jarlspassagen och här bjuds det på fine dining fusion på ett avslappnat sätt när New York möter Tokyo. Smyg in på en drink och något litet eller boka deras mysiga chambre separée för större sällskap. Missa inte sparrisen med spicy shish nuoc cham, deras ankdumplings och den rostade blomkålen med kokossatay. På kvällen vaknar passagen till liv men är sena, stökiga kvällar inte din grej så går du dit på lunch och äter deras otroliga tonkatsu schnitzel.

Misshumasshu
Misshumasshu

7. Sin Ramen

Det finns många bra ramen-ställen i Stockholm och vill jag ha en värmande soppa med mycket nudlar och god fyllning har jag många gånger hamnat på Sin Ramen. Det finns också härliga dons att välja mellan, enkelt förklarat är en skål med ris med olika toppings, en klassisk rätt i det japanska köket. Inredningen för tankarna till en izakaya i Tokyo och doften av mat från det öppna köket får magen att kurra. Börja gärna middagen med gyoza och deras korean fried chicken, som även finns som vegetariskt alternativ!

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Omslagsfoto: Stureplansgruppen

Annons