Stekt kål med chili, rosmarin och vitlök

Aromatisk rosmarin tar kålen till nya höjder i den här rätten som kan serveras som tillbehör till alla slags kötträtter eller till ett potatismos med färskriven parmesan. Mums!
25 mars, 2020

2 portioner

Du behöver:

2 kvistar rosmarin

1 gul lök

1 färsk röd chili

2–3 klyftor vitlök

150 g färsk svartkål

150 g färsk grönkål

Olivolja till stekning

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Plocka av rosmarinbladen och hacka dem grovt.

2. Skala och hacka löken grovt.

3. Ansa och hacka chilin.

4. Skala vitlöksklyftorna och skär i tunna skivor.

5. Skölj kålen grundligt, ta bort de hårda stammarna och riv med fingrarna i mindre bitar.

6. Stek rosmarin, lök, chili och vitlök i lite olivolja i en stekpanna tills löken blir glansig och genomskinlig.

7. Tillsätt grönkål och svartkål och stek vidare i ett par minuter. Kålen ska ha lite tuggmotstånd.

8. Smaka av med salt och peppar och servera genast.

Stekt kål med chili, rosmarin och vitlök

Stekt kål med chili, rosmarin och vitlök.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Bjud på festlig blomkålspalett

Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök

Lyxig 3-rätters meny för grillen

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: