Stekt endiv med kikärter och vegobitar

Recept på stekt endiv med kikärter och vegobitar

Betina Hastoft
Stek endiver och en väldigt behaglig sötma dyker upp. Den serverar du sedan med kikärtor, vegobitar och parmesan. Så gott!
31 januari, 2022
0:36

Efter reklamen: Chips med löjromsdipp

(0:36)

Stekt endiv med kikärter och vegobitar

Endiv är krispig men känd för att vara lite bitter. När du steker den mildras bitterheten och en sötma dyker upp.

Bjud på stekt endiv med kikärter och vegobitar
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

3 endiver
½ tsk flytande honung
Olivolja, till pensling och stekning
400 g vegobitar
2 tsk spiskummin
Ca 250 g kikärter (avrunnen vikt)
½ citron
Salt och peppar
30 g parmesan
2 kvistar bladpersilja

Gör så här:

  1. Halvera endiverna på längden, låt stocken vara kvar. Rör ihop honung och olivolja och pensla blandningen på endiverna.
  2. Stek dem i lite olivolja, 4 minuter per sida. Stek vegobitar i en annan panna i olivolja och spiskummin, tills bitarna fått fin stekyta. Låt sköljda och avrunna kikärter steka med i några minuter.
  3. Droppa färskpressad citron över och krydda med salt och peppar. Lägg upp endiverna och vegobitarna på tallrikar. Toppa med hyvlad parmesan och plockad persilja.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft