Stekt endiv med kikärter och vegobitar
Endiv är krispig men känd för att vara lite bitter. När du steker den mildras bitterheten och en sötma dyker upp.
4 portioner
Du behöver:
3 endiver
½ tsk flytande honung
Olivolja, till pensling och stekning
400 g vegobitar
2 tsk spiskummin
Ca 250 g kikärter (avrunnen vikt)
½ citron
Salt och peppar
30 g parmesan
2 kvistar bladpersilja
Gör så här:
- Halvera endiverna på längden, låt stocken vara kvar. Rör ihop honung och olivolja och pensla blandningen på endiverna.
- Stek dem i lite olivolja, 4 minuter per sida. Stek vegobitar i en annan panna i olivolja och spiskummin, tills bitarna fått fin stekyta. Låt sköljda och avrunna kikärter steka med i några minuter.
- Droppa färskpressad citron över och krydda med salt och peppar. Lägg upp endiverna och vegobitarna på tallrikar. Toppa med hyvlad parmesan och plockad persilja.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft