Squashdipp med brödstänger
- AvRedaktionen
 
Supergod och krämig squashdipp med frasiga brödstänger. Komplettera med grönsaker efter säsong om så önskas!
12 bufféportioner
Du behöver:
90 g pinjenötter
3 squash
3 msk olivolja
3 schalottenlökar
1 kruka basilika
300 g bredbar getost
Salt och svartpeppar
Brödstänger:
12 skivor vitt rostbröd
6 msk olivolja
Flingsalt
Gör brödstängerna så här:
- Skär brödskivorna i avlånga bitar, doppa i olivolja och salta lätt.
 - Rosta stängerna gyllene i en torr stekpanna.
 - Strö över flingsalt.
 - Låt sedan svalna på ett ugnsgaller.
 
Gör dippen så här:
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
 - Låt svalna på hushållspapper.
 - Skär squashen i tärningar, rosta i olja i stekpanna i 10 minuter och strö sedan över salt.
 - Låt svalna helt.
 - Skala och finhacka löken.
 - Mixa squash, lök, pinjenötter och basilika i en matberedare.
 - Vänd ner getost och smaka av med salt och peppar.
 - Servera dippen med de spröda brödstängerna och/eller grönsaksstavar.
 
Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Drömmiga chips med citron- och svampdipp