Squashdipp med brödstänger

Recept på squashdipp med brödstänger

Supergod och krämig squashdipp med frasiga brödstänger. Komplettera med grönsaker efter säsong om så önskas!
27 mars, 2020

12 bufféportioner

Du behöver:

90 g pinjenötter

3 squash

3 msk olivolja

3 schalottenlökar

1 kruka basilika

300 g bredbar getost

Salt och svartpeppar

Brödstänger:

12 skivor vitt rostbröd

6 msk olivolja

Flingsalt

Gör brödstängerna så här:

  1. Skär brödskivorna i avlånga bitar, doppa i olivolja och salta lätt.
  2. Rosta stängerna gyllene i en torr stekpanna.
  3. Strö över flingsalt.
  4. Låt sedan svalna på ett ugnsgaller.

Gör dippen så här:

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  2. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Skär squashen i tärningar, rosta i olja i stekpanna i 10 minuter och strö sedan över salt.
  4. Låt svalna helt.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Mixa squash, lök, pinjenötter och basilika i en matberedare.
  7. Vänd ner getost och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera dippen med de spröda brödstängerna och/eller grönsaksstavar.
Recept på squashdipp med brödstänger

Squashdipp med brödstänger.

Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Drömmiga chips med citron- och svampdipp

Magisk dipp med dill, citron, rödlök och rom

6 festliga röror att doppa grönsaker i

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: